dimarts, 7 d’octubre del 2014

Qué és millor? Un iPhone 6 o un Samsung Galaxy S5?

Guillem Llovera i Benjamin Cammell

iPhone 6 o Samsung Galaxy S5? És molta gent la que es fa aquesta pregunta. Si ets un d’ells estàs de sort perquè ara farem una comparativa entre els dos. Quin és el millor? ara ho veurem.

Disseny

Galaxy S5 resistencia
El disseny és un dels grans punt de confrontació entre els dos dispositius i pot ser en el que més es destaca a favor de l'iPhone 6, a causa dels materials i acabats i la gran quantitat de crítics que té la utilització del policarbonat per part de Samsung per als seus dispositius de gama alta. El Galaxy S5, no obstant, conta amb algunes ventatjes, una de ellas particularment útil: la resistència a l’aigua. El nou iPhone 6 Plus ha aconseguit una cosa que no ho a fet ningú mai nungú, es pot doblegar! Sens dubte en aquesta categoria guanya l’iPhone 6.

Dimensions

L’iPhone 6 té unes dimensions algú menors (13,81 x 6,7 cm contra 14x2 x 7,25 cm), però tampoc es d’extranyar tenint en compte que la pantalla es quasi mitja polsada més petita. A pesar de la cascara metalica es també més lleuger (129 grams contra 145 grams), però probablement la major diferencia és la de el grossor (6,9 mm contra 81 mm). En aquesta categoria guanya l’iPhone 6.
iPhone 6

Pantalla

La pantalla del Galaxy S5 és sensiblement major (5,1 polsades contra 4,7 polsades) y també conta amb una resolució clarament superior (1920 x 1080 contra 1334 x 750), per el que aconsegueix una major densitat de píxels (432 PPI contra 326 PPI). La gran diferencia esta en la utilització de panells AMOLED per part de samsung y encara que el Galaxy S5 va millorar sensiblement contra el Galaxy S4, el que es veritat es que no va arrivar a temps per rebre les mateixes millores que hem vist en els últims smartphones i tablets de la companyia. En aquesta categoria guanya el Samsung Galaxy S5.

Phone 6 vs Galaxy S5

Rendiment

Sempre que comparem un iPhone amb un Android de gama alta, les especificacions tècniques del smartphone de Samsung son vastament superiors: processadors de quatre nuclis a 2,5 GHz (Snapdragon 801) i 2 GB de memoria RAM contra el processador de doble nucli a 1,4 GHz (A8) i 1GB de memoria RAM. En aquesta categoria guanya l’iPhone 6.
Capacitat d’emmagatzematge
Encara que el iPhone 6 tingui la ventatje de poder fer-nos amb models de fin a 128GB de capacitat de emmagatzematge, una xifra autenticament brutal per a un smartphone, el Galaxy S5 (32 GB) té un important punt al seu favor y es que ens dona opció de ampliar la memòria de forma externa a través de targetes micro-SD. En aquesta categoria guanya el Samsung Galaxy S5.

Càmera

La victorià en termes de megapíxels és clarament per el Galaxy S5 , gracies a la seva càmera principal de 16 MP, que deixa molt enrrera a la càmera de 8 MP de iPhone 6, encara que aquest te la virtut de contar amb un flash LED dual i amb un estabilitzador (digital) d’imatge. La càmera del smartphone de Samsung, això si, pot gravar vídeos a 2160p, mentres que el màxim per el iPhone 6 és de 1080p. En aquesta categoria guanya el Samsung Galaxy S5.

Bateria

A l’espera de dades independent de l’autonomia, l’únic que podem dir del iPhone 6 es que Apple estima en 11 hores la seva capacitat per reproduir vídeos o navegació. El Galaxy S5, per la seva part conta amb una bateria de 2800 mAh(miliamperi-hora, mesura de càrrega elèctrica) i en els tests independents ha arribat a 9 hores i mitja per a la navegació y 11 hores per reproducció de vídeo. En aquesta categoria guanya l’iPhone 6.

Preu

El Galaxy S5 surt bastant millor parat, en qualsevol cas, si ens fixem en els preus, ja que porta uns quants mesos ja en el mercat i en alguns distribuidors el podem aconseguir per els 500 euros, mentres que el model més barat del iPhone 6 ens costara 700 euros. En aquesta categoria guanya el Samsung Galaxy S5.



1 comentari:

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.