dimarts, 7 d’octubre del 2014

"L'únic que vull és educació i no li tinc por a ningú"


Nerea Prados.

El 9 d'octubre de 2012 a Mingora (Paquistan), Malala Yousafzai va ser víctima d'un atemptat a mans d'un milicià del TTP, grup terrorista vinculat als Talibans. Dues estudiants també van ser ferides al costat de Malala mentre es dirigien a l'autobús escolar. Ella va ser traslladada en helicòpter a un hospital militar. Després d'implantar-li una placa de titani i un dispositiu auditiu, Malala va tornar a les classes en una escola secundària a Anglaterra. Aquesta noia, la Malala, ha aconseguit molts premis, entre els quals hi ha el Premi Internacional Catalunya 2013 i el Premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència de l'Eurocambra, 2013.
«Al món hi ha 57 milions de menors que no poden anar a l'escola», va recordar la noia durant el seu discurs que va fer cuan va rebre el Premi Sàkharov. «Som aquí per ser la seva veu, per fer alguna cosa», va subratllar Malala, vestida amb un sari de color ataronjat. «Hem de canviar de mentalitat. Un país poderós no és el que té més exèrcit, sinó el que té més nivell d'educació i alfabetització i que lluita perquè es respectin els drets humans», va destacar la jove activista. «Demano a Europa que ajudi els països que pateixen», va afegir.
Malala també ha estat la persona més jove a ser nominada al Premi Nobel de la Pau. Els talibans volen prohibir que les noies vagin a l’escola. Per això la Malala vol fer justícia i que tots el nens i nenes tinguin dret a uns estudis minims.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.