dimarts, 29 d’octubre del 2013

L’Escola de Música fa el concert inaugural del curs 2013-2014

Marc Redondo i Juan David Molina

L’Escola Municipal de Música ja ha inaugurat  els concerts d’alumnes a l’auditori del centre, amb el que va realitzar el dia 17 de octubre. El director de l’escola, Josep Aniceto, ha indicat que l’augment de quotes motivat per la retirada de subvencions de la Generalitat no ha minvat el nombre d’alumnes però sí que ha fet que algunes famílies retallin assignatures.

L'oferta educativa de l'Escola de Música va de la  sensibilització musical a partir dels 3 anys fins a proves d'accés a grau mitjà d'ensenyaments musicals. També hi ha diferents tipus de nivells: nivell d'iniciació, nivell bàsic, nivell avançat, nivell d'adults i formacions vocals i/o ins-
trumentals. Pel que fa al  tipus de instruments, si pot estudiar, piano, guitarra, violí, clarinet, saxòfon, trompeta... i molts més.

El primer precendent de l'Escola Municipal de Música de Premià de Mar, el trobem l'any 1977 en els Cursos d'Iniciació Musical del Taller Obert d'Expressió, que, a part de la música, realitzava altres activitats culturals i artístiques. El local on s'ubicaven era l'Antiga Cooperativa, situada al Carrer Sant Pau núm 13.

Fou el primer semestre de l'any 1981 quan, juntament amb la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Premià de Mar s'organitzaren cursos d'iniciació musical amb dos nivells per a nens, i un per a mestres d'EGB sota el títol de "La Música a l'Escola". Aquell mateix any, concretament el dia 31 de març, s'acordà en una acta de l'Ajuntament aprovar la creació de L'Escola Elemental Municipal de Música.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.