dimecres, 30 d’octubre del 2013

Les falses promeses de les dietes miraculoses

Sergi Sevillano

Les dietes miraculoses no existeixen. Si esteu pensant en perdre quilos , oblideu-vos dels règims que us prometen perdre molt pes en poques setmanes , perquè tota la comunitat científica coincideix en assenyalar que les dietes màgiques són un engany.

"El que es perd ràpid , es recupera ràpid" assenyala el doctor Javier Salvador , especialista en Edocrinología i Nutrició i membre de la Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Obesitat (SEEDO) . "A més es poden tornar en contra nostre per l'efecte rebot i pels riscos per a la salut " , com apunta Julio Basulto , membre de l'Associació Espanyola de Dietistes i Nutricionistes (AEDN) i coautor del llibre 'Prou dieta ' .

El 30 % de la població espanyola té sobrepés o obesitat, d'aquest 30%, el 10% son nens de 8-16 anys.
A més, un estudi recent assenyala que el 44% dels espanyols es planteja fer dieta quan coneixen la seva autèntica talla . Això, juntament amb els escassos coneixements en nutrició de la població , la manca de temps i les promeses de menjar sa i saborós fa que caiguem en aquestes dietes fraudulentes .
De fet , des de la Federació Espanyola de Societats de Nutrició , Alimentació i Dietètica (FESNAD) assenyalen que el 31% dels espanyols amb sobrepés han seguit alguna vegada una dieta miracle .

 Hi ha moltes  pistes per detectar quan una dieta és fraudulenta, per exemple quan Prohibeixen el consum d'un grup d'aliments, quan contenen llistats de productes bons o dolents, quan venen preparats alimentaris caríssims i exclusius d'aquestes dietes, quan aporten relats de suposats metges o famosos per donar-li credibilitat o contenen afirmacions que contradiuen la comunitat científica com "la fruita és dolenta" o "el pa engreixa " .

En resum, si voleu fer una dieta, no la feu miraculosa, perque no existeixen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.