dimarts, 14 de maig del 2013

Tatuar-se: una decisió per sempre



Un tatuatge és per sempre. Eliminar-lo costa molt, és molt car i no sol donar bons resultats. Així doncs, pensa-t'ho molt bé. No és gaire recomanable de fer-te gravar motius pels quals puguis perdre l'interès, com ara el nom de la teva parella, que pot deixar de ser-ho. I si et vols tatuar paraules en altres idiomes, assabenta't primer de què signifiquen. Si no veus prou clar que vols un tatuatge per a tota la vida, sempre pots fer-te'n fer un de temporal o solar, ideals per a festes.

Tatuar-se
Vols decorar-te el cos amb un tatuatge? De segur que n'has vistos molts i que hi ha amics i amigues que ja en tenen un. Si te'l vols fer perquè t'agrada seguir la moda o simplement perquè vols distingir la teva pell, abans has de reflexionar sobre els avantatges i els inconvenients dels tatuatges.

Assumir els riscos amb responsabilitat
Des d'abril del 2008, abans de fer-te el tatuatge, has de signar un document de consentiment que ha d'incloure la pràctica que es realitzarà, els riscos sanitaris i complicacions, les cures necessàries per a la cicatrització, les condicions de reversibilitat de la pràctica, les indicacions i contraindicacions que presenta i les característiques dels productes i materials que s'implantaran i s'utilitzaran en la pràctica escollida. Si tens menys de setze anys, a més d'aquest consentiment, has d'aportar un certificat de maduresa signat pels pares o tutors legals al centre on vulguis fer-te el tatuatge.
Els ajuntaments són els organismes responsables de tutelar, d'inspeccionar i de vigilar aquests establiments. Per tant, per a qualsevol queixa o consulta sobre la legalitat d'algun establiment, cal anar a l'àrea de sanitat del consistori d'allà on hi hagi el local.


Fatoumata Sane i Anais Baldich



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.