divendres, 1 de març del 2013

Bassim Mouaissa: "Vaig decidir fer el PQPI perquè anava malament ens els estudis"


Aquest és el primer any que es fa PQPI a l’Institut Premià de Mar. Els programes de qualificació professional inicial són programes per a l’alumnat que ha finalitzat l’educació secundària obligatòria (ESO) sense haver obtingut el títol de graduat. Aquests alumnes han de tenir 16 anys o complir-los abans del 31 de desembre de l’any d’inici del programa i, preferentment, menors de 21 anys. Les classes es realitzen a l’edifici Cristòfol Ferrer, on desenvolupen diferents activitats.

Hi ha dos mòduls obligatoris que constitueixen el PQPI. Un és el mòdul A (formació professional específica), que inclou un projecte integrat i formació en centres de treball. El mòdul B inclou classes més teòriques amb assignatures instrumentals.

Hem estat parlant amb un dels professors del alumnes del PQPI, el professor d'educació física Ramón Pradas. Ens ha estat explicant que els alumnes tenien tres hores lliures a la setmana, les quals no tenien cap classe ni activitat a fer, i van decidir aprofitar les hores per fer educació física. Segons ell es passen les hores jugant a futbol, i s'esforcen molt perquè els agrada, no pas perquè els posi nota, perquè al ser unes hores extres no els pot posar nota perquè no compta com assignatura.
Per complementar aquesta notícia vam decidir fer una entrevista a un alumne de PQPI, en Bassim Mouaissa, un noi que va suspendre moltes assignatures els anys passats i no va arribar a treure's l'ESO.
  
P: Quants anys tens?
R: Tinc 16 anys
P: Has decidit per tu mateix fer el PQPI? Per què? 
R: No exactament, em van ajudar a prendre la decisió dues professores: la Maria i el Jordi, a més dels meus amics i familiars. Vaig decidir fer el PQPI perquè anava malament en els estudis i m'havien quedat moltes assignatures per recuperar i no les podia recuperar totes, eren moltes.
P: Quina especialitat has triat? 
R: He triat fer un PQPI d'electricitat i telecomunicacions, encara que fem altres assignatures o matèries bàsiques.
P: Quina diferència hi trobes entre el mòdul A i el mòdul B? 
R: Que al mòdul A fem muntatges d'electricitat, taller i pràctiques. En canvi en el mòdul B és tot més teòric i fem català, castellà, matemàtiques, socials i informàtica.
P: Les classes són dinàmiques o teòriques? 
R: Hi fem les dues coses, encara que com ja us he explicat, en el mòdul A fem exercicis més dinàmics i en el mòdul B fem activitats més teòriques.
P: Quan vau començar les pràctiques? 
R: Doncs la veritat és que jo encara no he començat, sinó que començaré a l'abril quan l'altre mig grup acabi, que ells van començar a principis de febrer.
P: En què consisteixen les pràctiques?
R: Les pràctiques, segons els que m'han explicat els meus companys, consisteixen a anar a diverses empreses i duu a terme el que hem estat aprenent, fent-ho sempre bé. També segons l'empresa que anem fem diferents activitats i treballs. Aquestes pràctiques ens serveixen, també, per al dia de demà, per poder-nos desenvolupar ens els diferents àmbits de treball i poder treballar sense cap tipus de problema.
P: Què t'agrada més del curs?
R: Una assignatura que s'anomena “tic”, en la qual fem exercicis relacionats amb la informàtica,  aprenem a utilitzar programes informàtics i buscar empreses. També apliquem les tecnologies de la informació i la comunicació bàsiques, que són fulls de càlcul Excel, el Word i alguna eina 2.0, el correu electrònic i coses d'aquest tipus, i aplicar-lo a l'orientació laboral i la formació per buscar treball. Aprenem també a elaborar currículums, a fer una presentació i a fer recerques d'empreses per Internet.
P: Us avaluen amb exàmens? O quin mètode utilitzen? 
R: Sí, ens fan un examen a final de trimestre, encara que amb el que més ens poden avaluar és amb el treball fet a classe i les diverses pràctiques.
P: Cada quan us avaluen?
R: Cada trimestre.
 P: Quan acabis el PQPI que faràs? 
R: Segons la nota, faria el mòdul C, o mòduls professionals. I després aniria a buscar treball relacionat amb l'electricitat.
P: Et va costar adaptar-te al PQPI? Quines diferències hi trobes?
R: La veritat és que una mica, les classes són molt diferents i les pràctiques encara més.
P: Doncs aquí acaba la nostra entrevista, moltes gràcies per tot.
R: De res. No ha sigut cap molestia

Sara Parkinson, Elena Sola i Alba Ferrer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.