dijous, 7 de març del 2013

Es viu bé quan es menja bé


Des que existeix el menjar ràpid, els adolescents no es molesten a preparar-se una amanida o un peix a la planxa, tot sembla ser que la majoria dels adolescents no adoptem una forma correcta de menjar, és a dir, en el dia a dia podem menjar qualsevol cosa sense parar-nos a pensar que podrà repercutir-nos l'endemà. No obstant això, els pares haurien d'ensenyar els seus fills una manera correcta d'alimentar-se.

A partir d'una certa edat, els adolescents volen ser independents, és a dir, no volen ser controlats pels seus pares. Això té a veure amb la seva alimentació. Ells, sense cap horari ni preocupacions, fan els àpats del dia d'una manera incorrecta. Mengen qualsevol aliment no adequat per al seu organisme i el seu creixement. És el cas de les llaminadures i  les begudes ensucrades. A part d'aquesta bomba calòrica, hi ha els anomenats "fregits" (patates fregides, arrebossats...) que aporten una gran cantitat de colesterol. Tot aquest menjar greixós no és gens bo per a la salut. 

Els nois tendeixen a valorar el menjar més que les noies. Hi ha estudis que demostren que hi ha diferències en les actituds alimentàries entre els nois i les noies, és a dir, els nois mostren actituds més obertes que les noies pel que fa als canvis d'alimentació. Les noies són menys passives a l'hora de triar qualsevol aliment apropiat per a la situació corresponent. Rebutgen els consells externs sobre l'alimentació, sobre els quals tenen més càrregues emocionals i podrien adoptar diferents problemes digestius com ara l'anorèxia, la bulímia...

En conclusió, un adolescent és més proper a menjar una hamburguesa que una amanida; un gelat que una peça de fruita i un refresc que un got d'aigua.

Sara Llerena i Guillem Tur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.