dimecres, 11 de novembre del 2015

Porta


El raper Christian Jimenez, conegut per Porta, va néixer al 1988 el 2 de juliol a Barcelona.
Es va donar a conèixer gràcies a les xarxes socials, ja que penjava les seves maquetes a Youtube.


Va començar a escriure les seves pròpies cançons des de ben petit, amb 11 anys. 

El rap és un estil musical basat en ritmes, en el qual el raper expressa la seva opinió del que vol o del que sent a través del rap. 

Durant tots els seus anys de músic, ha guanyat diversos premis. En el 2008 va ser disc de l'any amb el seu debut En boca de tantos. També va ser el guanyador tres vegades en els Neox Fan Awards.


És un dels rapers més coneguts a Amèrica del Sud, però també es coneix en la seva terra natal. De totes maneres amb els anys ha baixat la seva popularitat.

Hi ha una cançó d'amor que es diu La primera vez, que tracta sobre la primera vegada que li van trencar el cor. Explica que la noia el va enganyar amb un amic seu, llavors ho deixen i ella torna, però ell ja no volia estar amb ella.

Una de les seves cançons més conegudes és La Bella y La Bestia en la qual parla sobre el maltractament a la dona. La finalitat de la cançó es donar suport a les dones en les situacions de maltractament o abús psicològic i sexual.

A nosaltres ens agrada aquest raper perquè diu el que pensa sense importar-li el que diuen els altres. Normalment escriu sobre temes d'amor, la societat, problemes d'alimentació (anorèxia i bulímia), i fins i tot de futbol.

Aquí us deixem l'enllaç d'una de les cançons mes populars:  la bella y la bestia

Xènia Ruiz i Carla Marín

4 comentaris:

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.