dimecres, 11 de març del 2015

Freebord: un esport cada vegada més popular


Pau Martin i Oriol Campos
El freebord és un esport de risc molt poc conegut que es va iniciar en el 2010. És un esport que només necessita asfalt,desnivell i una taula de freebord. Com no sabem molt d’aquest esport ens hem plantejat diverses preguntes.

Cóm funciona?

Les rodes centrals funcionen semblant a la base de l'snowboard i poden rodar en qualsevol direcció. Les rodes laterals funcionen com les vores d'una taula de snowboard. El resultat és que pots posar pes a la vora o més en el centre en funció de si vols derrapar.

Quin tipus de dificultat té?

Fer freebord sembla molt fàcil però en veritat té una gran dificultat ja que s'assoleixen velocitats d'uns 100 km/h. A més, moltes vegades vas a la carretera en contradirecció, cosa que pot suposar un risc per a tu i per als cotxes.

Té risc?

Fer freebord és extremadament perillós. És molt important tenir el pes a la vora que dóna al cim mentre baixes. Si poses pes en el costat del pendent cauràs de cap. Mai patinis sobre les rodes centrals, ja que la taula es tornarà inestable i derrapes sense voler.

Quin preu econòmic té el fer freebord?

La taula té el preu entre un 150€ i 350€. Després el material de seguretat surt per uns 160€ el més imprescindible. Si després vols atres compements, pot pujar a 230€.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.