dijous, 15 de gener del 2015

Prohibides les sèries gratis



Alba Zarcos i Mar Hernàez

Com heu pogut comprovar al dia 1 de gener la legislació espanyola va decidir que tots els enllaços de descarga gratuïta, o de reprodució de sèries o pel·lícules sense permis d'autor quedessin anul·lats en inabilitar-ne els enllaços. Això ha perjudicat tot tipus de pàgines, aplicacions… Com per exemple: series.ly, que era una pàgina web on podies veure sèries i pel·lícules al moment i gratis. També ha acabat amb l'accés a Googe news , el lloc on es recollien més de 700 noticies de tot el món escrites en castellà. Google news recollia articles i els mostrava en funció de l’interès dels lectors. Un altre exemple és veoseries, una aplicació, un buscador de pàgines de sèries a Internet, que reconduïa a la pàgina apropiada on trobar la sèrie desitjada. Naturalment, aquest fet també ha afectat totes les pàgines que hostatjaven llibres i pel·lícules per descarregar gratuïtament però amb drets de reproducció reconeguts. Han estat cancel·lades.
Diuen que totes aquestes empreses que estaven instal·lades a Espanya és traslladaran a l'estranger, ja que allà és legal. Tot això ha passat perquè l'1 de gener del 2015 va entrar en vigor la Llei de Propietat Intel·lectual (LPI) que va aprovar el Partit Popular el passat 5 de novembre.
Encara queden algunes pàgines que funcionen, com ara hdfull.tv, des d'on es poden veure pel·lícules i sèries; mitele.es, amb totes les sèries de Mediaset Espanya (Telecinco, Cuatro, Divinity, Energy, Boing i Factoria de Ficción); Astesplayer, una pàgina de sèries online. Però també es pot veure la televisió en directe. A més de les gratuïtes, sempre hi ha les pàgines oficials de pagament per poder veure sèries i pel·lícules d’estrena o antigues, i les més barates són: nuveox, waki.tv i atersplayer.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.