dijous, 18 de desembre del 2014

Espanya, l'estat amb més atur juvenil.


Roger Tro

Espanya és el primer país d'Europa en termes de fracàs escolar i de baixa inserció laboral dels seus joves, segons dades recollides per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco).
Un de cada tres joves espanyols d'entre 15 i 24 anys van deixar els estudis abans d'acabar l'educació secundària, davant la mitjana europea, que és un de cada cinc. Els autors de l'informe van constatar que entre el 2007 i el 2009 els índexs d'atur entre els joves europeus que no havien completat els seus estudis van augmentar "de forma àmplia", amb l'excepció d'Alemanya, tot i que Espanya va ser, sens dubte, "el més afectat" de tots les països del continent.
L'estudi recupera, a més, el terme 'ni-ni' (ni estudien ni treballen), i assenyala que "almenys un quart dels joves espanyols que van deixar els estudis en acabar el primer cicle d'ensenyament secundari i una cinquena part dels que van abandonar-los després del batxillerat, en l'actualitat tampoc no tenen feina". La crisi econòmica ha castigat durament l'atur entre els més joves. La taxa d'atur juvenil ronda el 40%, el doble que la del conjunt de la població. No obstant això, en el darrer any, els joves menors de 29 anys són un dels segments que han experimentat una millor evolució a l'hora d'ocupar-se. Les dades són especialment positives a les comarques de Girona, que ha liderat la caiguda de l'atur juvenil a Catalunya.
Molts joves que han acabat els estudis han anat a l'estranger en busca de feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.