dimarts, 14 d’octubre del 2014

Les millors películes fantàstiques en el Festival de Sitges

Chaymae Harrak i Leila Diaz

El Sitges Film Festival o Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya és un festival de cinema que se celebra cada any a Sitges, i que dóna un paper preponderant al cinema fantàstic, per bé que hi són presents obres de tots els gèneres. És el festival de cinema amb més prestigi internacional i ressò mediàtic dels que es fan a Catalunya.

Va ser el primer festival del món dedicat al cinema fantàstic; va néixer l'any 1968 amb el nom de Setmana Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sitges i des de llavors s'ha celebrat ininterrompudament cada any a principis d'octubre. El festival ha rebut constantment visites d'intèrprets, directors i productors de renom tant nacional com internacional.

Organització
L'organització del festival correspon a la fundació privada Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya integrada per representants de l'ajuntament de Sitges, de la Generalitat de Catalunya i d'altres institucions, empreses públiques i privades.
El 2007 el director era Àngel Sala, que va ser el successor de Roc Villas i d'Àlex Gorina. El finançament prové, en bona part, de les aportacions dels patrocinadors i de les companyies i empreses col·laboradores que veuen en la seva aliança amb el Festival una plataforma de projecció i prestigi. Entre els col·laboradors tradicionals es poden destacar Televisió deCatalunya i El Periódico.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.