dimecres, 7 de maig del 2014

Les noves lentilles amb càmera de Google

Arnau Bach i Raül Barranco

Google ha patentat un nou sistema que permetrà inserir una microcàmera, a més d'una bateria que permeti el seu funcionament, en lents de contacte per poder realitzar fotografies del que veu l'usuari que es sincronitzarien sense fils amb un dispositiu mòbil.
Per poder realitzar una fotografia amb aquesta "lentilla intel·ligent" només caldrà parpellejar un determinat nombre de vegades i automàticament el sensor de la càmera inserit en la lentilla prendrà una instantània del que l'usuari de les lents de contacte està veient en aquest moment. La microcàmera inserida en la lent de contacte es comunicarà sense fils amb una clau de memòria, és a dir, una tauleta, un telèfon intel·ligent o un ordinador. A més, serà possible controlar, així com prefixar, algunes de les característiques de la fotografia com ara el nivell d'exposició, l'obturació, l'enfocament o la lluminositat.
En la patent, es detallen alguns usos que es podran donar a l'invent, com per exemple l'ajuda als invidents, que podran creuar de manera autònoma un pas de zebra ja que les lents de contacte podrian saber si un cotxe s'aproxima i avisar l'invident mitjançant senyals acústics del telèfon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.