divendres, 11 d’abril del 2014

El primer establiment FabCafe a Barcelona

Arnau Bach i Raül Barranco

Barcelona ja compta amb un FabCafe, el primer establiment d'aquest tipus a Europa i el tercer en el món, en què es poden imprimir models en tres dimensions i tallar dissenys amb làser mentre es gaudeix d'un cafè o un refresc.
Gravar un nom en un anell o fabricar-ne un, plasmar un dibuix en uns texans, retallar sobre cartró unes lletres per penjar a la paret o materialitzar un disseny fet a casa són algunes de la infinitat de possibilitats que oferix FabCafe. La fabricació digital permet l'execució directa de dissenys en 3D, sense motlles i unitat a unitat , a través de maquinària puntera. 
El preu del servei depèn dels minuts que es necessiten per crear el disseny, i van des dels vuit euros fins als 30, que és el que costen respectivament 15 minuts i una hora de treball de la talladora làser. El material va inclòs i en un quart d'hora poden encunyar-se fins a quinze objectes petits. A més, un fabboy o fabgirl s'encarregarà de resoldre dubtes i ajudar els clients. Durant el seu primer mes d'obertura oferirà preus especials i el seu horari serà de dilluns a dissabte de les 10 del matí a les 8 del vespre.
L'objectiu d'aquest pioner laboratori de fabricació digital o ' FabLab ', és elaborar objectes en 3D, situat dins del cotreball Makers of Barcelona ( MOB ) al carrer Bailén. D'aquesta manera, un usuari d'internet pot descarregar-se un disseny fet a Japó i materialitzar-lo a Barcelona sense necessitat d'intermediaris. L’establiment també disposa d'un catàleg online perquè els usuaris puguin inspirar-se. 
El concepte FabCafe va néixer de la mà de la productora japonesa Loftwork , que el gener del 2012 va obrir el primer espai d'aquest tipus al barri de Shibuya de Tòquio (Japó), i l'any següent es va instal·lar un segon local a Taipei (Taiwan). El FabCafe Barcelona es convertirà així en un membre més de la família FabCafe, que preveu també obrir un local a Sitges (Garraf). L'establiment obre al públic general després de dos preestrenes per a amics i socis.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.