divendres, 28 de març del 2014

Estas aprenent a fer trucs amb el monopatí?

Marouan Kouitra i Alejandro Ruiz


Els practicants del món del skate ensenyen als qui s'hi inicien tot el que saben fer amb la planxa. Normalment es comença a aprendre diferents trucs. A continuació us n'oferim  els que al nostre entendre poden considerar-se principals: l'Ollie, el flip o kickflip, i el hellflip. Aquests són els més senzills i a partir d'aquí es van aprenent trucs més impactants. 

 

Ol·li (Ollie) 

 

Per començar a fer-lo és més fàcil si el practiques quietPrimer posa el peu davanter al mig del monopatí i el peu del darrere en el tail o cua de la planxa. Després ajup-te i salta fent pressió amb el peu del darrere. A continuació, quan la planxa toqui contra el terrael peu davanter ha de lliscar cap endavant. Una vegada fet això, quan el monopatí es troba elevat només et falta tornar el peu davanter a la posició inicial. Finalment, intenta caure amb les quatre rodes alhora per a més seguretat. 

El nom en català d'aquest truc prové de l'àlies Ollie d'Alan Gelfand, inventor d'aquesta tècnica en el monopatí.

Un noi practicant l'ol·li

Flip o kickflip:                           

El flip o kikflip és una prova relativament fàcil. Primer de tot has de posar el peu davantercap a fora donant suport a la punta del peu. Després salta i fes el mateix moviment que per a l'ol·li però en lloc de lliscar el peu cap endavant llisca'l en diagonal cap a fora. És important que no balancegis el cos cap enrere. Aquest moviment s'ha de fer només amb el turmell. Finalment, espera el gir i baixa el monopatí.

Un noi practicant el flip

Heelflip

En principi posa els peus creuats, alts i amb el peu davanter fes un cop al monoptí amb el taló en diagonal cap endavant. És important que fer el cos cap endavant. Només s'ha de moure la camasi no, el monopatí s'inclinarà massa. I per acabar espera el gir i baixa'l. Compte que se sol empènyer el monopatí en tornar a posar-hi la cama.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.