dimecres, 6 de novembre de 2013

Taller formatiu al Banc dels Aliments

Maria Martin

El 16 d’octubre, a La Pedrera , amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació, la Fundació Alícia i Fundació Catalunya- La Pedrera en col·laboració amb el Banc dels Aliments de Barcelona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, han impartit un taller formatiu especialment dissenyat per a voluntaris i altres persones relacionades amb entitats de cooperació alimentària amb l'objectiu que les persones que participen en projectes per repartir aliments a la població que ho necessita coneguin les bases que permeten mantenir una alimentació saludable i segura per poder orientar i assessorar adequadament als seus usuaris. Està lligat amb el tema principal del Dia Mundial de l’Alimentació: “Sistemes alimentaris sostenibles per a la seguretat alimentària i la nutrició”.
La part pràctica del taller ha estat a càrrec de Sara Pareja, dietista-nutricionista de la Fundació Alícia i Marc Puig-Pey, cuiner de la Fundació Alícia
Els principals continguts tractats han consistit en consells per a una alimentació saludable, exemples de menús setmanals, consells de compra per complementar les donacions amb aliments frescos, de baix cost, com es poden cuinar els aliments que es reben i normes bàsiques de seguretat alimentària.
El Banc dels Aliments és una fundació benèfica privada, independent i sense ànim de lucre, que té com a objectiu lluitar contra la fam d’aquí, evitar que els aliments consumibles però no comercialitzats siguin destruïts i, finalment, fer-los arribar a les persones més necessitades del nostre entorn més immediat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.