divendres, 10 de maig del 2013

Estic prima o grassa? Tu com em veus?

Tots estem obsesionats amb l'ideal de cada un, volem lluir un bon cos i ser perfeccionistes amb nosaltres mateixos. A vegades, això comporta certs riscos per a les persones i pot crear algunes malalties molt greus que poden causar fins i tot la mort. És el cas de l'anorèxia i la bulímia, que tenen a veure amb el comportament alimentari i l'obsessió de creure't que estàs obès. Normalment, en aquestes malalties també hi intervenen alguns aspectes com l'opinió dels altres, que fa que la persona sigui més insegura amb ella mateixa, cosa que li pot provocar transtorns psicològics.
Molts dels símptomes de la bulímia són semblants als de l'anorèxia; de fet, del 30% al 50% dels adolescents bulímics també compleixen els criteris de l'anorèxia nerviosa a l'inici de la seva malaltia. La bulímia és més freqüent que l’anorèxia.
Al contrari del que ocorre amb l'anorèxia, l'aspecte dels afectats de bulímia sembla saludable: el pes és normal o fins i tot hi ha excés de pes, de manera que resulta difícil detectar el trastorn exteriorment.
La bulímia comporta les mateixes característiques que l'anorèxia, però normalment acostumen a ser molt més greus, ja que si es provoca el vòmit de manera regular, pot produir malformacions d'estómac, fetge, tenir hemorràgies, i es pot arribar a la mort.
L'anorèxia és la disminució de la sensació de gana. També s'anomena anorèxia nerviosa i també pot ser causada per una altra malaltia. La mortalitat és dotze vegades superior a la resta de noies.
Foto: Research On Medicine

Per tant, per no tenir riscos de patir aquest tipus de malalties relacionades amb els transtorns de l'alimentació, s'hauria de tenir molt de compte tot el que es menja a diari i consultar sempre un especialista que et pugui ajudar en aquests assumptes abans de prendre per tu mateix una solució incoherent que pugui arribar a causar coses pitjors. Sobretot, cadascú ha d'estar satisfet amb ell mateix  ja que molts cops la inseguretat d'un mateix i l'opinió d'altres persones afecten moltissím aquest tipus de problemàtiques.


Sara Llerena i Guillem Tur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.