dimarts, 9 d’abril del 2013

"L'Hora del Planeta"

Torre Eiffel, Big Ben, Santa Sofia, ...
Fa 7 anys centenars de milions de persones de tot el món, empreses, governs y centres educatius s'uneixen en defensa del medi ambient. L'Hora del Planeta s'ha convertit en la major campanya de movilització i participació que mai s'ha organitzat en relació al medi ambient.

L'any passat més de 7.000 ciutats de 150 països van apagar els llums dels seus principals monuments i edificis, enviant un missatge: els gestos simbòlics poden generar grans canvis si aconseguim un compromís global durant tot l'any.


Aquest any, el 23 de març, entre les 20:30-21:30 s'han apagat els llums dels principals edificis de més de 7.000 ciutats a tot el món en contra del canvi climàtic. Els edificis més emblemàtics de tot el món van quedar a les fosques durant uns 60 minuts, entre els quals la torre Eiffel de París; la torre Agbar i la Sagrada Família de Barcelona; i altres de ciutats com Kuala Lumpur, Madrid, etc... Aquest esdeveniment aquest any ens vol transmetre que no hem de malgastar l'enèrgia elèctrica. Els primers a apagar els llums van ser els ciutadans de Samoa i l'illa de Catham, a Nova Zelanda, el primer territori en relació als fusos horaris. Els últims van ser els habitants de les illes Cook. Alguns edificis estratègics no van apagar els llums, però els van reduir al mínim, com va ser el cas de l'edifici Empire State, a Nova York; la Gran Muralla xinesa, o la Porta de Brandenburg, a Berlín.

Crist Redemptor
Jose A. Canovas
Kevin Antelo




3 comentaris:

  1. Em sembla molt be aquesta iniciativa.

    ResponElimina
  2. M'agrada molt la idea d'aquest esdeveniment però no crec que ho faci gaire gent.
    AFN

    ResponElimina
  3. Jo també vaig apagar els llums perquè crec que està molt bé ajudar al nostre planeta.

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.