dimarts, 9 d’abril del 2013

Francesc Miralles: "Em sento identificat amb moltes coses''

El passat divendres 22 de Març l'institut Premià de Mar va rebre una visita molt especial de Francesc Miralles, l'autor de Retrum, un llibre que els alumnes de 3er d'ESO van estar llegint i fent un treball.
En la seva visita l'autor ens va respondre les preguntes i dubtes que vam plantejar sobre el llibre i de la seva vida com escriptor.
En que et sents identificat amb el protagonista?
Em sento identificat amb moltes coses perquè ell és una persona molt fosca, molt sensible amb una visió romàntica de la vida amb un romanticisme existencial. Sobretot m'hi identifico molt amb la seva manera de pensar.
Per què succeeix a Teià aquesta història?
Perquè crec que Teià és un poble que pel nombre d'habitants que té, perquè té un casc antic, perquè està molt amagat i també hi ha famílies molt antigues que viuen allà des de fa molt de temps i hem va semblar un escenari adequat per a aquesta història i té un cementiri molt bonic.
Has dormit mai en un cementiri?
He passat varies nits en un cementiri, però no vaig dormir perquè estava amb gent, periodistes i amb amics però no vam arribar a dormir.
Has visitat mai el cementiri de Londres?
Si l' he visitat dos cops i és una experiència que recomano a tots els públics, es espectacular, és com entrar en l' escenari d'una pel·lícula,
Existeix el Negra Nit? Hi has anat algun cop?
El Negra Nit existia i es deia ''666'' situat a Barcelona però fa molts anys que està tancat i l'equivalent avui en dia, però que és molt més petit es diu Andet i està a les Corts.
T' has inspirat en algú a l'hora d'escriure els personatges?
M' he inspirat en persones que conec físicament i de personalitat en amics meus i persones que recordo de l'època en que vivia d'una manera així, com sinistra.
La referència musical de la que parles en el llibre es la que escoltes normalment?
És més aviat la que jo escoltava dels 14 anys als 22 anys. Desprès vaig passar a una època en la que escoltava musica clàssica i ara escolto folk alternatiu.
T'has llegit tots els poemes que surten en el llibre?
Sí, el poema sí, el que no he llegit potser és la trilogia completa.
Que opines sobre el llibre?
La meva opinió no té valor, perquè sóc el mateix autor. M'ha agradat fer aquest llibre perquè he recuperat moltes coses de la meva adolescència.
Que té d'especial el cementiri de Teià?
El que té d'especial és que té uns xiprers gegants al davant i és un dels únics cementiris que conec des de on es pot veure el mar, és molt curiós, i el camí al cementiri és molt bonic.
Es veritat que si mantenim relacions sexuals sobre la tomba d'un nen mort dona mala sort?
Això forma part de la ficció, no ho sé, no ho he provat mai.
Per què anticipes tant els fets en la novel·la? 
Doncs suposo que és perquè és la meva manera de narrar.
Hi haurà pel·lícula?
Si aconsegueixen els 8 milions d'euros que diuen que val fer aquesta pel·lícula, però de moment només tenen  la quarta part.


Óscar Jiménez, Laura Garcia i Sara Parkinson




5 comentaris:

  1. Eduardo Benavente va ser un músic espanyol. Líder de Paràlisi Permanent, banda de culte de la moguda madrilenya, la seva primerenca mort el va convertir en un mite de l'escena musical espanyola dels anys 1980. Va morir en un accident de cotxe a la tornada d'un concert. Va començar la seva activitat en el grup Prisma, 2 coincidint amb Toti Arbres i Nacho Cano, posteriorment membre de Mecano. Després Eduardo, a la veu, i Toti, a la bateria, van formar la banda Plàstic, però abans que la banda gravés el seu primer disc, Eduardo va abandonar el grup per formar, amb Ángel Álvarez Caballero, Els Aparadors.

    Raül Barranco 3eso B

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  5. Aquesta canço le possat perquè és la què més m'ha agradat.
    Nikosia és un grup format per Francesc Miralles. La banda va començar la seva marxa en un àtic de Gràcia (Barcelona) el mes de setembre de 2008, encara que tots els seus membres havien tingut experiències musicals anteriors.

    http://www.youtube.com/watch?v=OH9GV4GsDlM

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.