divendres, 8 de març del 2013

Cal classificar la brossa

El reciclatge serveix per reutilitzar objectes, que han arribat al final de la seva vida útil i transformar-los en altres productes. Les plantes de reciclatge més properes a Premià de Mar són a Mataró i Barcelona. Tothom pot reciclar, només s'ha de fer un petit esforç, s'han de seguir un petits passos i així s'ajuda que Catalunya sigui un millor lloc per viure.

Quins passos s'han de seguir?
Primer de tot cal classificar la brossa en les següents categories: Productes orgànics, envasos o objectes de vidre, plàstics, paper i cartró. Després s'ha de llençar en el contenidor corresponent depenent de l'objecte o  el material.


On aniran?
Uns camions recullen cada dia la brossa d'aquests contenidors i la porten a les plantes de reciclatge de Mataró i Barcelona.


En què es transforma?
Amb la brossa orgànica s'obté un adob útil per a l'agricultura i la jardineria  i també es produeix electricitat. El vidre, el paper i el cartró es tornen a reutilitzar com els productes que van ser o algun de semblant. El plàstic també es pot reutilitzar d'aquesta manera. També se'n pot fer petroli, però en pocs llocs fan això de renovar-lo en forma de petroli.
                                
Jose A. Canovas
Kevin Antelo

1 comentari:

  1. jo penso que esta molt be que la gent estigui aixi de preocupada per la contaminació

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.