dimecres, 13 de març de 2013

Per què no es renoven els ordinadors de l'institut?Els ordinadors  de les aules d'informàtica són molts antics i haurien de renovar-se. Si no es renoven, és per falta de diners. També estudiarem què passa a vegades amb l'Internet de l'escola que alguns dies se'n va la connexió. Per què deu ser? Perquè no hi ha un potència molt més ràpida, o és que no té l'escola tanta velocitat quan es connecten molts usuaris?

Hem fet una entrevista, al coordinador d'informàtica i professor de 3 d'eso Joan Alcolea, sobre els problemes informàtics que té l'institut Premià de Mar.

Quants anys fa que treballes de coordinador d'informàtica d'aquest institut?
Jo treballo de coordinador des del principi d'aquest curs, al setembre, però abans era l'ajudant del passat coordinador, que era en Jordi Manero.
Per què no es renoven els ordinadors de les aules?
Per qüestions de crisis, no tenim diners i el departament d'ensenyament de la Generalitat de Catalunya no ens proporciona diners. . Amb els nostres propis mitjans estem intentant renovar tots els ordinadors que puguem.
Per què se'n va la connexió d'Internet?
Per moltes raons, com que algun cable no està ben posat, perquè hi hagi alguna dificultat meteorològica que per part de la empresa s'en vagi o per desconnexió d'algun cable. 
Quan arribarà la fibra òptica en aquest institut?Quina velocitat hi ha?
Ja fa temps què treballem en aquest projecte i esperem que arribi el proper curs, encara que la fibra òptica arribara abans a  l'edifici Cristòfol Ferrer. La velocitat que hi ha ara és entre 8 i12 Mbps.
L'escola cada quant temps podria renovar els ordinadors?
Es podria renovar sempre i quan el departament d'ensenyament enviés diners.
Quants anys té l'orinador més vell?
Els ordinadors més vells segurament són els de la caseta del conserge que tenen uns 10-12 anys.
Quan podran els alumnes de l'institut Premià de Mar treballar amb portàtils?
Implicaria que estiguéssim en un programa de digitalització de les aules. Quan ja no hi haurà el problema dels diners.
Seria més econòmic comprar els llibres digitals o els normals? Quins avantatges i inconvenients hi hauria?
En principi hauria de ser més econòmic encara que la diferència ara no és massa gran. La distribució és més senzilla, arriba directament a l'institut, fins i tot hi ha editorials que estan fent paquets de llibres digitals i a l'usuari li surt més a compte.

Andrei Hatmanu i Ismael Kharroubi2 comentaris:

  1. Bona entrevista.

    Joan Marc

    ResponElimina
  2. jo penso que es una bona entrevista perquè es un tema que interesa a molta gent i que tindrien que renovar perquè estan molt vells

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.