divendres, 18 de gener del 2013

Ràdio Premià de Mar

Cada dia a les 9h del matí, a dos quarts de dues del mig dia i a les set de la tarda, les edicions del Premià notícies expliquen a la ràdio les histories mes rellevants que passen a Premià de Mar, i del que ens interessa sobre Premià. La ràdio té les seves instal·lacions al carrer Eixample 80 i també té presència a Internet.


Vam entrevistar-ne la responsable oficial, la tercera tinent d'alcalde Olga Safont, que ens va explicar una mica el funcionament de la ràdio i l'horari que té. Si voleu estar informats llegiu el que ve a continuació. 

Des de quan funciona la ràdio? 

La radio porta ja uns quants anys funcionant, va ser a l'any 1985 quan va començar.
En que es basa la vostra programació?

La gestió de ràdio es basa a permetre que hi hagi programes de voluntariat i permetre que la gent hi participi. També existeixen els informatius, existeixen els programes de magazine, que completen la graella de la programació.
Com un podem escoltar?

Ens podeu trobar sintonitzant el 95.2 o entrant a la pagina web. Allà, hi ha penjats tots els programes i no només d'aquesta setmana sinó d'un any enrere.
Quin és l'horari de la ràdio?

Doncs comença a les 07h del matí i acaba a les 22h. L'horari és de dilluns a diumenge. De dilluns a divendres sempre hi ha tres programes que són Començem bé, Premià Noticies Matí, i Tot d'una, després a partir d'aquí la graella va variant. El dimecres es fa el programa Escoles, que venen i participen les escoles d'aquí a Premià. Després trobem que a les tardes hi ha diferents programacions, amb diferents col·laboradors que van fent programes diversos des de la tertúlia política fins a coses de música folk, salut... Després hi ha uns nois també, els Roll space, no se si l'heu vist, hi ha més ... d'aquest el dilluns a la tarda. Aquests van estar per la festa major de Premià, per veure'ls allà al Vellamar, van estar tocant. A més a més això és bastant ampli i bastant per a totes les edats, es busca que hi hagi diferents tipus d'oients, no només gent gran o només joves. Després els dissabtes també es fa ràdio i els diumenges també. Els diumenges com veieu són més aviat repeticions, excepte els esports de cap de setmana, que hi ha un noi que en directe va a un camp de futbol, o va a veure el bàsquet, depenent del que hi hagi aquell diumenge que es faci al matí. Doncs va al poliesportiu i fa la reptransmissió.
 Quantes persones s'encarreguen del funcionament de la ràdio?
Cinc persones.
Per a quina edat considereu que és la ràdio, per adults, joves,o nens?

Jo crec que per a tots, perquè com dèiem abans tenim aquí aquesta participació d'escoles, després el Premià Notícies, o el Tot d'una. Per l'horari és per persones que poden estar a casa, és a dir, que són una miqueta més grans. Però després ja veieu que a la tarda-nit tenim el Premià Space, el Sound System, que són joves i alguns nois de l'institut que estan aquí participant, i altres nois que estan fent pràctiques que hi ha un conveni amb l'institut i venen molts a ajudar als nois de la ràdio.

Feu algun programa especial?
D'especial, de vegades n'hem fet per eleccions. Quan la ràdio va fer els 25 anys també vam fer el programa especial. A vegades hem fet especials per coses temàtiques. Per exemple quan es va fer un debat sobre l'N-II doncs es va fer alguna cosa per Sant Jordi, a la plaça de l'ajuntament on hi ha paradetes on la ràdio també surt en busca d'informació i s'en va cap allà. Si entreu a la pàgina web veureu que estan penjats allà.

1 comentari:

  1. Hola, soc voluntari de Radio Premià de Mar, i m'agradaria fer uns aclariments:

    -La programació no només es basa en obrir portes al voluntariat. Hi ha tota una programació que porten a terme els treballadors de la radio, sobretot en temes informatius. Aixi que a la pregunta de "en que es basa la vostra programació?", s'hauria de respondre, des del meu entendre "En informar i entretenir amb contingut local, desenvolupat de manera tant professional com voluntaria"... mes o menys.

    -Hi ha mes d'un any de programes registrats a la web.

    -L'Horari de la Radio es de 24H!!! Que vam estar treballant de valent que en horari nocturn i de cap de setmana, sonessin programes i musica, pero sempre emissió propia, i no com fa 3 ANYS, que a les 22h es connectava l'emissió a la COM RADIO (ara La Xarxa) i au.

    -No hi ha cap programa de musica folk

    -Com es corregeix mes abaix, el programa de musica electrònica es diu Premià Space (Roll Space?¿?¿?)

    -El "noi" que va als partits de Futbol o Basket es diu Enric Sanchez, i es el cap de la secció d'esports. Sí que es un noi, pero seria mes acurat dir-li el nom, o "un periodista", o "el redactor d'esports"... Dir-li noi, sembla que faci els "recadus".

    -Treballen 7 persones a la radio. 5 tenen la plaça de feina publica (juridicament no se quin es el seu estatus) i 2 de subcontractades ( el contracte d'aquestes dues encara es més complicat d'entendre) Però treballar treballar, n'hi treballen 7.

    -L'oferta de programes especials sempre ha estat elevada, ja que sempre s'ha volgut donar un toc diferent a esdeveniments com St.Jordi o les eleccions, pero també per la Cavalcada de Reis, per Carnestoltes, cobertura de la Cerimonia dels Oscars, o per Eurovision... per fires d'artesans, la Gimkana Nocturna que es feia amb col·laboració amb l'Esplai Parroquial durant 3 anys, aixi com que cada programa sempre ha tingut l'opció de sortir al carrer i fer el programa a la fresca, el cas més recent el trobem el passat dissabte 6 d'Abril, on el programa magazin "Dit i Fet" que va fer el programa a la plaça Nova, durant la celebració de la "Festa dels 100 dies"
    Abans es feien mes programes especials.. pero hi havia un director de la ràdio, i era mes fàcil tirar endevant coses aixi. No com ara, que no n'hi ha i una fer un exterior o un especial requereix un procés llarg i tediós que tira enrere qualsevol iniciativa.

    No voldria acabar aquest comentari sense dir que he deduït ,per com esta redactat el text, que aquest article/entrevista esta transcrit directament d'una gravació, per tant entenc que tots aquests errors son del desconeixement del tema de la persona entrevistada.

    Recomanaria a les persones que han fet aquesta entrevista que busquin persones millor informades, En aquest cas concret, els mateixos treballadors de la ràdio.

    Per la resta, agraïr l'interès d'aquests alumnes en el món de la Radio, i mes concretament en l'Emissora Municipal de Premià de Mar.

    Cordialment:
    David Céspedes Tor

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.