divendres, 8 de juny del 2012

NECESSITEM MÉS INFORMACIÓ!

El nostre projecte vol oferir informació sobre el coneixement que tenen els alumnes sobre les opcions diferents que hi ha després de l’ ESO i el canvi d’idees i mentalitat que es produeix aquests quatre anys. També volem informar dels diferents camins que hi ha després d’aquesta etapa, per què hi ha molts joves que es pensen que només hi ha batxillerat o mòduls, quan hi ha moltes més opcions.
El que volem fer és una enquesta / petita entrevista sobre el que pensen d’aquests 4 anys, si s’han plantejat seguir estudiant o acabar i ficar-se a treballar. També fixar-nos amb els alumnes que fan les proves d’accés, és a dir, que no acaben l’ ESO, però no volen deixar d’estudiar. L’enquesta es fixara amb els alumnes de 1r i de 4rt ja que són el primer curs i l'últim curs i alguns alumnes de 3r que com hem dit deixen l’ESO per intentar aprovar les proves d’accés. Amb aquesta enquesta el que volem aconseguir aquests objectius:

-Informar de les diferents opcions.
-Expressar el que pensa el alumnat sobre els estudis.
-Veure els diferents canvis de mentalitat, responsabilitat, etc.
-Quines raons expliquen els alumnes per justificar la seva decisió.

CONCLUSIONS

Enquesta de final d’ESO(4rt)[40 informants]

1.Què has pensat fer després de l’ESO?
Majoritàriament els alumnes de 4t, volen anar per el camí de batxillerat. Com ha segona opció farien cicles i com a última PQPI. Amb l’enquesta veiem que tot el alumnat de 4rt vol estudiar i així poder més oportunitats enlloc de posar-se a treballar.

2.Alguna vegada t’has informat de les diferents opcions que hi ha?
Bona part de l’alumnat sí que s’ha informat molt sobre les diferents opcions després de l’ESO. També la majoria dels alumnes s’han informat d’una manera superficial sobre aquestes opcions. I per últim, poca gent no havia mirat res sobre la continuació de l’ESO.

3.Com valores la informació que has rebut a l’institut?
A les 40 persones que hem preguntat, més del 50% han opinat que la informació que ha donat el centre és insuficient.

4. L’ESO t’ha semblat difícil?
Molts dels alumnes estan entre el força i el gens, i després hi ha una minoria que diu que l’ESO és molt difícil i uns 4 alumnes opinen que l’ESO els hi ha semblat molt fàcil.

5. Creus que has aprofitat aquests quatre anys per tenir un bon futur?
Gran part dels alumnes opinen que han aprofitat aquests 4 anys per preparar-se per tenir un bon futur. Menys de la meitat dels entrevistats diuen que han aprofitat poc aquets anys. I una minoria de gent (2 persones) opinen que no han fet res durant aquests temps. 

6. A l’hora de treballar triaríeu la feina en funció de?
Tots menys 9 persones que han contestat NS/NC, les triarien el seu ofici pel sou.

Enquesta de 1r d’ESO [40 informants].

1. Què has pensat fer després de l’ESO?
La major part d’alumnes als que hem fet l’enquesta, han decidit fer batxillerat, l’altra part d’alumnes volen fer  formació professional. Ningú vol fer PQPI. 

2. Alguna vegada t’has informat de les diferents opcions que hi ha?
La majoria d’alumnes de primer que hem fet l’enquesta, diuen que una mica si que s’han informat. Una altre gran part diuen que mai i uns pocs alumnes diuen que s’han informat a fons.

3. Com penses que t’informara l’institut?
Els alumnes als que hem fet les enquestes la majoria diuen que és fluix com l’informa el centre, una altra part pensen que és bona i l’altre part diuen que insuficient i ningú diu que és molt bona. 

4. El pas de l’escola a l’ESO t’ha semblat díficil?
L’alumnat diu que el pas de l’escola a l’ESO els ha semblat poc difícil, l’altre majoria pensen que ha sigut força difícil i l’altra petita part d’alumnes pensen que ha sigut molt difícil i gens difícil

5. Creus que has aprofitat aquest curs per aconseguir el graduat?
Una gran part de l’alumnat creu que ha aprofitat poc aquest curs per aconseguir el graduat, altra majoria diu que ha aprofitat gens, poc i molt aquest curs per aconseguir el graduat. 

6. A l’hora de treballar triaràs la feina en funció de?
Els alumnes que hem fet les enquestes la major part, diuen que a l’hora d’escollir una feina l’escollirien pel sou, una altre major part diu que l’elegiran per plaer i els altres alumnes per NS/NC, estudis i horaris.

Llúcia Saorín i Cristina Edo 3rF/3rC

2 comentaris:

  1. Es un treball molt interesant, que pot donar informació per saber les opcions que hi ha a part de batxillerat després de la ESO, molt bon treball noies!

    ResponElimina
  2. Es un molt bon treball, com a dit la Laia pot donar informacó.
    Hos felicito.

    Maria.

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.