divendres, 2 de març del 2012

Esclaus de l'educació

Per què els mestres ens posen deures durant les vacances?
Pregunta-li al mestre, segurament us dirà que és per reposar el contingut i perquè no se'ns oblidi.
Però, de veritat és útil? En períodes llargs, com serien les vacances d'estiu, els mestres potser tenen raó.
I que hi ha dels períodes curts, com les estones lliures entre setmana?
Ho preguntes als pares i, una majoria et diu que tenim massa deures però, també hi ha una minoria important que creu que és correcte que ens posin exercicis o bé que ens n'haurien de posar més.
Com que més deures? A veure si ens entenem: des de quan els pares que no són els que ens posen els resum de socials, han de dir-li als mestres que ens en posin més? A aquest pas farem problemes de matemàtiques fins i tot a la sopa! No es diuen vacances per que sí, es diuen vacances perquè ve del llatí vacans que vol dir lliure i desocupat.
Hi ha pocs mestres que posin pocs exercicis de matemàtiques o bé de biologia per les vacances. La majoria aprofiten i posen una llista inacabable d'activitats pensant, potser, que estarem tot el sant dia fent-los i que no voldrem sortir ni quedar amb ningú. Habitualment les persones que volen treure bones notes no poden negar-nos a fer-los i per tant són: ESCLAUS DE L'EDUCACIÓ.
Judit Giménez

1 comentari:

  1. Crec que aquest article té molta raó, ja que jo també sóc estudiant i és un pal això de fer tans deures i no poder tenir una mica de descans.
    Em sembla que esta ben redactada. Felicitats.

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.