dilluns, 14 de novembre del 2011

La Marató de TV3 fa una crida als alumnes de l'institut

Aquests dies ha vingut un formador de la Marató de TV3 al centre per explicar-nos el tema de regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits.
Aquest professional va explicar tot el que volíem saber sobre la regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits. Ens va passar un audiovisual i vam fer un debat, també va explicar què era legal o il·legal, va respondre totes les preguntes que alguns alumnes feien amb interès.
Aquesta xerrada es feia perquè consideraven que la regeneració i trasplantament d’òrgans i teixits era un concepte important que l'alumnat havia de saber.


QUÈ ÉS LA MARATÓ DE TV3?
La Marató de TV3 és una gala solidària o telemarató realitzada anualment per TV3 el diumenge abans de Nadal impulsat per Televisió de Catalunya i la "Fundació La Marató de TV3". La primera edició es va fer el 1992 i cada any el tipus de malaltia és diferent. Cada any es recapta una mitjana de set milions d'euros.

PER QUÈ ES FA?
La Marató de TV3 es fa per ensenyar els alumnes i/o persones externes de les escoles que tot es possible com per exemple: malalties cròniques, malalties cerebrals, etc...

COM ES FA?
Es fan xerrades a les escoles , instituts i en llocs públics també perquè les persones estiguin aconsellades i facin donatius per ajudar a aquesta Marató anual.

LA XERRADA

Ens van explicar el tema de trasplantament o regeneració d’òrgans, on es feia, com es feia, per què es feia, si era legal o no vendre òrgans i ens van ensenyar un vídeo on hi havia donants i receptors d’òrgans i també ens van explicar el tipus d’òrgans que es podien trasplantar i aquests òrgans són: el cor, fetge, els ronyons, algunes artèries, teixits ossis, la pell, la còrnia, vasos sanguinis o el pàncrees.

Els alumnes consultats opinen que va ser força interessant. Què en penseu tots vosaltres?
Enviats especials: Niki A. i Jordi N.

2 comentaris:

  1. Molt bona iniciativa, la de la marató i la d'explicar-vos-en els continguts any rere any!!!!

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.