divendres, 18 de novembre del 2011


ELS ALUMNES DEL INS PREMIÀ DE MAR FAN VAGA
Els alumnes del INS Premià de Mar participaran en la vaga convocada el 17 de novembre pel Sindicat d'Estudiants per protestar i fer-se notar davant l'Estat.


El pròxim 17 de novembre, els alumnes de primer de batxillerat han comunicat l’institut que pretenen unir-se a la vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants, per fer una manifestació per mostrar a l’Estat l’oposició contra les salvatges retallades a l’enseyament públic. Aquesta jornada de lluita ha estat convocada després de l’èxit del passat 6 d’octubre, quan més de 100.000 joves van sortir al carrer per mostrar el seu descontent amb l’Estat després de les retallades.
Les causes d’aquesta indignació que comparteixen aquests joves són les retallades. A Catalunya,  a l’ensenyament no universitari, la retallada supositaria va arribar fins al 7,4%, el que ha representat una retallada de fins el 20% a les despeses regulars dels centres d’estudi. Per als propers pressupostos el Govern prepara una nova retallada. A més a més, amb 21.000 estudiants més, entre el gener i l’agost el Govern ha acomiadat a 2.000 professors. També han eliminat la sisena hora (mantenint-la només a la privada-concertada). han aturat la construcció de les aules necessàries per acabar amb els barracons i recentment han reduït dràsticament les partides destinades a beques de transport i menjador. A la universitat la retallada ha arribat al 16% de pressupost.
Aquesta convocatòria s’espera que sigui tan multitudinària com la del 6 d’octubre, i per això parlarem amb dos dels alumnes de batxillerat que porten la iniciativa i el tema d’aquesta nova vaga.  
Hem parlat amb dos alumnes de batxillerat, els quals ens han explicat que les raons per assistir a aquesta vaga han estat per donar suport a l’ensenyament públic, ja que volen privatitzar-la tota, protestar contra les retallades a l’educació i la sanitat fetes per l’Estat, donar a conèixer les seves idees, i solidaritzar-se amb els alumnes de tot l’Estat Espanyol. Tot i això també ens han confessat que aquest dia s’aprofitarà també per fer altres activitats, com l’estudi ja que la setmana següent tenen una gran quantitat d’exàmens.
Aquesta vaga ha estat convocada pels alumnes de batxillerat, però també hi poden participar els alumnes de segon cicle de l’ESO.
Quan preguntem a un dels encarregats de la participació de l’alumnat del centre en aquesta vaga sobre la manifestació convocada a Barcelona, ens ha dit: “Jo assistiré a la manifestació convocada a  Barcelona. La majoria d’alumnes de l’ESO no crec que hi vagin, però no puc parlar en nom de tots”.
“La veritat és que l’institut ens ha posat molt fàcil les coses per poder participar en aquesta vaga” ens comenten també.
Finalment ens han explicat que per poder participar en aquesta vaga els alumnes de l’ESO hauran de portar un paper justificat pels  pares de que no acudiran a l’escola aquell dia per motiu de la vaga convocada.  


16 de novembre de 2011, Laia Simón.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.