Guillem Llovera i Benjamin Cammell
Estan de moda i últimament en sentim a parlar molt. Des que vam saber que podrien ser els coloms missatgers del segle XXI amb el gran anunci de la botiga en línia més gran de la xarxa –quan ens va prometre que els paquets ens arribarien volant a casa– que no ens els podem treure del cap. Tot i que el negoci dels drons es mou en part per reclams futuristes difícils d’implementar, a Catalunya hi ha almenys una desena d’empreses que s’obren camí en aquest sector, segons dades d’Aerpas, l’associació professional que agrupa aquestes companyies en l'àmbit estatal.
Podríem definir els drons –abellots en la seva traducció literal– com a robots voladors que s’enlairen sense cap tripulant a bord, sovint no arriben als dos quilos de pes, i malgrat que durant molt de temps hem associat les naus no tripulades a missions bèl·liques, actualment aquest tipus de dispositius tenen també finalitats d’allò més cíviques. A casa nostra, per exemple, hi trobem aplicacions en l’optimització de conreus, en el camp de les emergències mèdiques i en la filmació d’imatges des de l’aire. És a dir, feines que fins fa uns anys eren sempre molt aparatoses i per a les quals era imprescindible l’ús d’un helicopter.
Tipus de drons
L'UAV vehicle aeri no tripulat, és un tipus de drons que serveix, dissenyat per complir tasques de caràcter civil o militar controlat per un humà a distància o amb un cert grau d'autonomia.
Seguidament us explicarem els drons ambulància, els drons ambulància són uns drons que porten dos quilos de suministres mèdics i també porten uns desfibriladors incorporats.
A continuació us explicarem els drons domestics, aquests drons són petits gadgets voladors que es poden conduir a distancia o de forma autònoma.
I finalment, els drons professionals, són utilitzats per empreses i governs per tasques de vigilancia i revisar zones de perill.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.