dilluns, 13 de juny del 2016

VISITA A LA CLASSE DE 3r E

L'IMPULSOR DE LA IMMERSIÓ ENS VISITA

El passat dimecres 8 de juny, el senyor Joaquim Arenas va visitar la classe de 3r ESO E. El nostre convidat és mestre i pedagog, i reconegut activista social i cultural en pos de la llengua catalana. Fou l'impulsor de la immersió lingüística a Catalunya, que va permetre que el català fos -i sigui de moment- la llengua vehicular a l'educació catalana.

Un alumne va presentar a la classe el reconegut mestre i li va donar la benvinguda en nom del grup. Arenas ens va començar parlant de les llengües al món i de la importància cultural de cada una d'elles. Vam parlar de les llengües a Europa i de la situació sociolingüística actual del català als diversos territoris del domini lingüístic. 

Els alumnes es van animar a fer-li preguntes. Alguns li van preguntar per la seva vocació, d'altres es van interessar pels factors que han dut al declivi en l'ús del català com a llengua primera. Fins i tot hi ha qui es va atrevir a preguntar-li  quina de les llengües peninsulars seria la primera en morir. Al finalitzar, dos alumnes li van entregar un obsequi (cava d'Alella, que sempre queda bé) i vam baixar al pati a fer-nos una fotografia de grup amb ell.

 
Josep Mas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.