divendres, 19 de febrer de 2016

SORTIDA RELIGIÓ 2n ESO

SORTIDA DE RELIGIÓ DEL GRUP DE 2n d'ESO

Visita al Museu Geològic del Seminari i al Museu de la Vida


Ahir, dijous 18 de febrer, el grupet de 10 alumnes de religió, acompanyats pel seu professor Pau Sanfeliu i jo com a professor acompanyant vam anar d'excursió a Barcelona. Vam baixar a plaça Catalunya i des d'allí vam anar caminant fins al Seminari. Abans d'arribar al seminari passàrem per davant de la Universitat de Barcelona  i vam decidir entrar-hi perquè veiessin com és. Ens vam passejar pel saló principal, entre les estàtues de Llull i Averrois mentre els alumnes no podien dissimular la seva sorpresa i deien que estaven a Hogwarts. 
  

Vam atrevir-nos a entrar en una classe d'aquestes més antigues, disposades en forma de pavelló semicircular, on un grupet d'universitaris ens miraven encuriosits. Els hi vaig explicar que jo havia estudiat allà i que després visitaríem el seminari, on hi ha la Facultat de Teologia -que és on va estudiar el seu professor de religió. 

 
Després vam anar al Semiari, i vam fer una visita d'una horeta i escaig al museu Geològic, un museu del tercer terç del segle XIX. Allà ens va atendre breument el professor Calçada, tot un savi de la taxonimia, que ens va regalar un petit fòssil de 13 milions d'anys a cadascú. Abans de marxar, vàrem entrar a la biblioteca del seminari i ens vam enfilar per prestatges i passadissos.

 Ara tocava fer via cap al museu de la Vida. Vam arribar-hi que serien prop de les dotze, i els que ho van voler van poder entrar dins la parròquia de la Miraculosa per fer una mica de pregària. Dins ens vam trobar el rector de la parròquia que ens va saludar.


Un cop al museu, dues persones molt amables ens van guiar en una visita molt il·lustrativa sobre el procés de creació de la vida: des de la concepció fins al naixement. També ens parlaren dels mètodes i dels perills de l'avortament i de les diferents lleis que regeixen actualment aquesta praxis. Els joves van estar molt atents i van mostrar una actitud molt receptiva. Tanmateix els feia molta vergonya fer preguntes, i això que a classe no paren de parlar!

En general va ser una sortida molt profitosa, crec que els alumnes van tornar sabent coses noves i, tal com ens van comentar, amb ganes de repetir aquesta sortida.


 Josep Mas (Català)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.