divendres, 20 de novembre del 2015

Brucee Lee

 
 Tots sabem que Brucee Lee és una llegenda de les arts marcials i del cine. Les noves generacions no el coneixen molt bé i no saben les seves proeses.

Va néixer el 27 de novembre de 1940 a Califòrnia (EE.UU). Va morir d'una causa estranya molt jove a l'edat de 32 anys el 20 de Juliol de 1973 a Hong Kong (Xina). Amb la seva curta edat va ser mestre d'arts marcials, guionista, actor i filòsof.

El seu interes per la filosofia oriental va començar quan estava entrenant amb el seu mestre Yip Man. La seva filosofia taoista consistia en que l'home connecti amb la natura. Bruce no creia en un sistema d'educació, ni creia en la doctrina de pietat filial.
 
Va començar a fer pel·lícules el 1941 amb 3 mesos d'edat en la pel·lícula Golden Gate Girl on feia de bebè. Aquesta pel·lícula no es va arribar a estrenar. La primera en la qual va ser Wealth is like a dream amb 6 anys. I va acabar la seva carrera a 1973 fent Operacion dragon.

Les millors van ser: Juego con la muerte ; Operacion dragón; El furor del dragon; Furia oriental. Van tenir gran èxit a les taquilles. Però una va destacar molt més per la seva argumentació i gran qualitat. Va ser: Karate a muerte en Bangkok.

Nosaltres vam veure la pel·lícula Furia oriental i creiem que no deixa de ser una pel·lícula simple amb un desenvolupament normal, inclús una mica còmic. En algunes parts s'evidencia el que passarà després, i amb això perd tota la gràcia. Però realment el que era impressionant eren les lluites. Eren les parts més divertides ja que era la part més treballada i més important de la pel·lícula.


Hamza Barbaka i Mauricio Gomez




3 comentaris:

  1. Felicitats Mauricio i Hamza pel vostre treball

    ResponElimina
  2. es molt interessant aquest article, i mes per les persones que no el coneixen

    ResponElimina
  3. Bien Mauricio bien, y tu hamza tambien

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.