dijous, 16 d’abril del 2015

Parlem de Wattpad

Laia Ariza i Isra Amazghar


Wattpad és un comunitat en línia al voltant de temes d'escriptura i la narració. Els usuaris poden publicar-hi articles, relats i poemes sobre qualsevol cosa, ja sigui en línia o mitjançant l'aplicatiu del portal. El contingut inclou obres d'autors desconeguts i publicats. Els usuaris poden comentar i poden votar per les històries o unir-se a grups associats amb el lloc web. Al voltant de cinc de cada deu usuaris d'Internet estan ubicats als EUA. El tràfic també ve des del Regne Unit, Canadà, Filipines, Austràlia, i més.
En aquesta aplicació o pagina web, es pot llegir i escriure histories. A la historia que vulguis publicar s'hi pot afegir una portada i etiquetes. Se n'ha de definir l'idioma i també el gènere, ja sigui per exemple de terror, d'amor, d'humor, etc. Al publicar-la, directament s'hi afegeix el copyright corresponent als drets del autor. El portal no permet la còpia dels escrits que s'hi publiquen, de manera que se'n dificulta la reproducció il·lícita.

El més destacat és les fanfictions. El terme fanfiction o fan fiction, literalment, "ficció de fans", sovint abreujat fanfic o simplement fic, fa referència a relats de ficció escrits per fans d'una obra literària o dramàtica, ja sigui pel·lícula, novel·la, programa de televisió, videojoc, animació... En aquests relats s'utilitzen els personatges, situacions i ambients descrits en la història original o de creació pròpia de l'autor de fanfic, i se'n desenvolupen nous papers. El terme fanfiction fa referència tant al conjunt de tots aquests relats com a un en concret, segons el context. Hi ha novel·les fanfiction, que s'han fet molt famoses, com ara "Affter" una saga que havia sigut una fanfiction de HarryStyles y One Direction y ara es una saga d'amor adolescent molt famosa.

 Las magnífiques portades de la saga de "After"

Hi ha diferents opcions de tipus d’històries com romanç, humor, ciència-ficció, Chick-Lit, etc. Chick-Lit és un gènere dins de la novel·la romàntica, que actualment està en auge, escrit i dirigit per a dones joves, especialment solteres, que treballen i estan entre els vint i els trenta anys.
També es pot llegir en diferents idiomes, com l’anglès, el francès y l’alemany, idiomes que també es practiquen en el centre.

En la nostra opinió, wattpad es una pàgina web/aplicació molt útil per llegir, y per començar en el món de l’escriptura. Os recomanem que hi entreu i us registreu i comenceu en aquest món tan fascinant que hi ha dins de wattpad.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.