dimecres, 10 de desembre del 2014

Kilian Jornet: El millor de l'esport més extrem


Ouassime Essabahi.

Kilian Jornet està a punt de començar unes merescudes vacances després de tornar a fer història amb una gran temporada de trail running. L'atleta ha recorregut Europa per participar en diferents curses i també ha viatjat en dues ocasions fins als Estats Units per poder competir. Jornet ha participat en diferents proves i modalitats al llarg de la temporada motivat per les diferents distàncies i paisatges que es troben en cadascuna de les proves, i que són molt diferents als seus entrenaments habituals. L'atleta s'ha fet amb gran part de les victòries, aconseguint un gran rendiment i moltes experiències personals. En el palmarès, dues medalles d'or en el mundial de quilòmetre...



Els esports de risc, extrems o d'aventura són aquells esports on predomina un element de perill controlat. El risc es pot generar fruit de la mateixa activitat esportiva (caigudes, etc.), o de la incertesa de les condicions ambientals (meteorologia, estat de la mar, etc.). Aquests tipus d'activitats esportives tenen lloc en el medi natural i aquest entorn juga un paper fonamental per al seu desenvolupament. En molts casos es tracta de pràctiques esportives recents i que utilitzen enginys i tècniques innovadores tant en terra, aire com a l'aigua.

Un esport, no considerat extrem, es pot definir així si es practica sota condicions especials o circumstàncies particulars no habituals. Per exemple, l'escalada en roca a bastants metres del terra.
Els esports de risc mes practicats són: paracaigudisme,alpinisme i escalada.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.