dijous, 20 de novembre de 2014

El bullying és la inseguretat de qui t'està assetjantEl Col·legi Sant Josep del Parc de Madrid, centre on va estudiar el jove al qual s'ha reconegut una discapacitat per assetjament escolar ('bullying'), rebutja que el menor patís aquesta situació durant els anys que va cursar estudis i recorda que els tribunals van arxivar en dues ocasions la causa en entendre que no estava justificada degudament la comissió del delicte.
El bullying és qualsevol forma de maltractament social consistent a excloure algú, de manera verbal: fer córrer rumors, aïllar, ignorar, humiliar, extorsionar, posar malnoms, prendre el pèl, amenaçar, fer burles, parlar malament d'altres, insultar, menysprear, provocar, acoquinar; 
o bé de manera física: colpejar, empènyer, donar una puntada de peu a un altre, llançar coses, treure, trencar o amagar les pertinences d'algú, fer ganyotes o gestos de menyspreu. Pot haver-n'hi un altre de caràcter sexual que consisteix a molestar, fer tocaments sense consentiment, fer burles del cos, la intimitat o l'orientació sexual d'un altre.
Per conèixer un punt de vista expert en aquesta materia, hem fet una entrevista a la nostra psicologa del centre, Teresa Farreny.
- Quan un nen necessita ajuda i acudeixen a tu perquè ha patit bullying, que li recomanaries?
- Mediació por poder a frontar de cara el problema i poder parlar amb les persones que li fan bullying, o bé parlar amb el tutor.
- Els nens quan pateixen bullying a qui han d'acudir?
- Poder parlar d'aixo i desprès parlar amb algú com el tutor.
- Com podem ajudar els nens que pateixen assetjament?
- S'ha de sentir acompanyat, no posar-nos al costat de l'agressor.
- Com a psicòloga d'aquest institut, quants nens t'han vingut perquè han patit bullying?
-Bastants.
-Si pateixen bullying s'han d'enfrotnar al problema o han de callar i no dir res?
- Cal acabar de fer un aprenantatge que li faciliti poder aprendre a defensar-se i evitar nous atacs.
Moltes gràcies, Teresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.