divendres, 30 de maig del 2014

Retorna Pulp Fiction a Cannes després de 20 anys

thumb.jpg

Alberto Bascuñana i Marc Fernández

Ja fa 20 anys que la famosa pel·lícula Pulp Ficiton va obtenir la Palma d’Or al festival de Cannes. Per a 
celebrar aquesta magnífica ocasió, el "Cinéma de la Plage" va aprofitar el seu espai per a projectar aquest aniversari, que va comptar amb la presència de Quentin Tarantino, director de la pel·lícula; Uma Thurman i John Travolta, que la van protagonitzar. També, van estar acompanyats dels productors Lawrence Bender i Harvey Weinstein, que van pujar novament les escales de Cannes abans de la projecció de l’aniversari.
Com sempre, el festival de Cannes dura uns dotze dies aproximadament. S'hi duen a terme un conjunt d’estrenes de pel·lícules, entrevistes, reportatges, esdeveniments, conferències de premsa, sessions de fotos, etc. Al final del festival també es fan les entregues de premis, com ara la Palma d’Or, el Gran Premi, el Premi del Jurat, el Premi a la millor interpretació masculina o femenina, al millor director i al millor guió. A continuació es sol tancar el festival amb alguna pel·lícula. En aquest cas Tarantino va tancar el festival presentant la pel·lícula Per un pugno di dollari, de la qual és el seu admirador més gran.

Pel que fa als guanyadors dels premis; la Palma d’Or va ser per a Nuri Bilge Ceylan, per la pel·lícula Winter Sleep, el Premi del Jurat va ser per a Xavier Dolan, per Mommy, i a Jean Luc Godard  per Adieu au Langage. El premi al millor guió va ser per a Andrey Zvyagintsev y Oleg Negin per Leviathan, i el premi a la millor interpretació femenina va ser per a Julianne Moore per Maps to the Stars. Finalment, el premi a la millor interpretació masculina va correspondre a Timothy Spall pel seu paper a Mr. Turner.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.