dimarts, 4 de març del 2014

Primilià XII, rei del Carnaval!

Oualid Anzaoui  i  Bangali Sibeh

El carnaval comença dijous vint-i-set de febrer amb la rebuda da sa majestat  Primilià XII, el rei Carnestoltes, que fa una pregària abans del berenar amb botifarra d'ou. A continuació hi ha espectacle d'animació infantil. Per acabar el dia es representarà l'obra teatral Red Pontiac, a l'espai l'Amistat.

Dos dies deprès,  dissabte 1 de març es fa el despertar dels Penjaculpes, els esperits de les antigues fàbriques de Premià de Mar. En acabar el despertar, els Penajculpes van a l'espai l'Amistat per interpretar la história Posem a Caldo! Els Versots del teatre. A continuació, Primilià XII encapçala la tabalada cap al ball, i el ball serveix per acabar la jornada.
El següent dia, diumenge 2 de març, té lloc el carnaval infantil, deprès un ball de la disfressada i finalment la rua de carnaval, que inclou dues rues, la infantil i la de comparses. La infantil es perquè els nens es diverteixin en el dia del carnaval infantil. En canvi en la de comprarses la gent el que fa es lluir la seves disfresses.
El 5 de març,  que és  el dimecres de cendra, té lloc el  testament  del rei Carnestoltes i l'enterrament de la sardina. Per acabar ve la Vella Quaresma, que fa la crema de la foguera a la plaça nova.

Abans a Premià de Mar no es celebrava la festa major d'hivern perquè el franquisme ho impedia i no es va recuperar fins al 1981, quan el consistori aprovà la reinstauració de la festa major. El carnaval es segueix celebrant 33 anys després, i a la gent de Premià de Mar cada any li agrada més i més aquesta festa.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.