diumenge, 12 de gener del 2014

Els robots arriben a l’institut



El passat mes de desembre, els alumnes de 2n ESO vam fer un taller sobre robòtica en el qual en   Joan Pujol, astrònom de professió, ens va ensenyar tots els grans avenços en la programació i el disseny de robots per poder anar a investigar per diferents planetes.

Per a cada astre havien de fer un robot diferent per adequar-se a totes les característiques de cada planeta. Els primers que es van construir xocaven amb totes les roques perquè no tenien unes grans antenes que poguessin detectar si hi havia cap obstacle al davant. Poc a poc, les grans investigacions i els grans avenços tècnics han pogut fer un robot capaç de saber si és de dia o de nit, si ha de treballar o no, si té cap obstacle al davant o no, que es pugui moure amb facilitat, que sigui resistent a les temperatures extremes...

Seguidament el Sr. Pujol ens va fer una demostració de totes i cada una de les millores en tots els robots, i fins i tot ens fer una demostració del robot més modern que ballava break dance.

L’hora va passar volant i va ser una experiència molt satisfactòria. Podeu veure les imatges i vídeos clicant aquí.

Corresponsal: Júlia de Gracia (2n ESO C)

28 comentaris:

  1. Hola sr. Pujol, li escrivim per agrair-li la seva exposició a la nostra escola, ja que ens va agradar molt i ens va sorprendre veure els robots que ens va mostrar. Vam passar una estona molt divertida i entretinguda mirant els robots i les coses sorprenents que podien fer. Desde l' institut Premià de Mar, esperem que ens torni a fer més exposicions.
    cordialment: Marina J. i Jenny A.

    ResponElimina
  2. Senyor Pujol, ens va agradar molt l'exposició que vas fer sobre els robots.El que mes ens va agradar va ser el que parlava i el que es movia amb un programa del ordinador. Els robots mes petits eren els que feien mes gracia.Si volguessis venir un altre dia estariem encantades.


    Aroa Moreno i Soukaina Anzoui

    ResponElimina
  3. Al principi quan va començar la explicació va ser molt interessant ens va explicar tot el tema dels robots, del significat de la paraula ''robot'', els primers robots que hi van haver... La primera part ja va ser molt satisfactoria. Despres ens va ensenyar uns robots petits i més tard uns grans que ja tenien més funcions: ballaven, feien moviments programats anteriorment i es feien els ninjes.
    Va ser molt divertit, sobretot la part del final.

    Ada Andiñach
    Alba Zarcos
    2nB

    ResponElimina
  4. Sr. Pujol ens va complaure molt la grata experiència de treballar amb bosté. L'escasa varietat de robots amb els quals ens va deleitar, ens va agradar i ens va omplir una gran espectativa de feina futura.
    Esperem que ens torni a visitar, com més aviat millor, i tornà a gaudir d'una bona estona. Moltes gràcies.
    Dani Garcia i Jesús Olmo

    ResponElimina
  5. Benvolgut senyor Joan Pujol, ens va agradar molt els robots que ens vas mostrar i va ser una experiència molt divertida i agradable que alhora ens va ensenyar moltes coses interessants sobre els avenços en els dissenys i la programació dels robots per poder investigar els planetes i inclús per l'humà serà molt útil.

    ResponElimina
  6. Aquesta magnífica experiència es va realitzar gràcies al senyor Joan Pujol, astrònom, ens va explicar que abans les màquines enviades a l'espai només tenien tacte pel que moltes vegades feien que es xoques amb pedres. Més tard els robots van anar evolucionant i van adoptar més sentits: la vista i l'oïda. Actualment envien robots semiautomàtics i estan averiguan trobar la manera de que siguin totalment automàtics.

    Víctor Blanco i Àlex Rodríguez

    ResponElimina
  7. El més passat en Joan Pujol ens va fer un taller de robòtica on ens va parlar de tots els grans avenços relacionats amb aquest tema, tot i que es va cenrtrar en els robots que s'utilitzen per a l'astronomia. En aquest àmbit ens va explicar com s'anaven descobrint els errors que tenia cada robot, com es solucionaven fent un altre robot millor i fins i tot, ens ho va mostrar amb alguns exemples.
    Sr. Pujol, li agraim molt l'interés que hi va posar, així com els esforços perquè resultés una hora entretinguda. Va ser molt interessant i el temps va passar volant.

    Alba Font i Lua Gallen

    ResponElimina
  8. Senyor pujol, Senyor Pujol ens a agradat molt aquet taller de robotica, amb els robots automatics que cuan rebotan cambien de direccio, despres el que anava amb un mando a distancia, el que seguia la linea negra i el que era encara mes sensible,ens a emosionat tot el teu treball que ens vas ensenyar moltes gracies per la teva ensenyan en a agradat molt.

    ResponElimina
  9. Ens va semblar molt interesant, tot el preces de eleboració del robot de mart ( desde que era un petit "insecte" que només podia caminar....Fins que és té les qualitats d'alguns dels sentits ( vista, tacta i oïda ).
    Per acabar els supers mobiments del robot que estava conectat al ordinador que tenia 28 "xips" de mobilitat.
    Claudia,Agus i mar

    ResponElimina
  10. Senyor Pujol ens a agradat molt aquet taller de robotica, amb els robots automatics que cuan rebotan cambien de direccio, despres el que anava amb un mando a distancia, el que seguia la linea negra i el que era encara mes sensible,ens a emosionat tot el teu treball que ens vas ensenyar moltes coses, gracies per la teva ensenyansa ens a agradat molt.
    Pol Gant, Iago Picado, Jose Valdez,Guillem Llovera, Rafael de la Fuente

    ResponElimina
  11. Senyor Pujol, ens va semblar molt interesant i divertit el seu taller de robòtica. Mai ens haviem pensat que uns robots podrien fer tot el que ens va ensenyar. No ens vam aburrir en cap moment. El que més ens va agradar va ser quan un robot va començar a ballar. Va ser molt interessant saber com funcionen els robots.

    Patrícia Pujol i Txell Reina

    ResponElimina
  12. Senyor Pujol, el teu taller de robòtica va ser interessant i a la vegada divertit. Ens van sorprendre molt els robots, desde els més petits fins el més avançat. Cada robot tenia una qualitat diferent, que despertava la nostra curiositat. El que més èxit va tenir va ser l'últim amb els seus balls i moviments que ens va presentar.
    Gràcies per haver vingut al nostre institut i esperem que ens torni a fer una altre vistita.
    Raquel B. i Carla G.

    ResponElimina
  13. Senyor Pujol, el seu treball ens sembla molt complicat peró a la vegada interessant, ens va agradar molt l'últim robot quan va començar a ballar i a fer moviments programats. Ens va agradar molt el projecte que va fer amb nosaltres i va ser molt divertit veure com corrien aquells mini-robots per aquella plataforma de fusta. Esperem que l'any que ve torni a explicar-nos alguna altre cosa sobre el teu treball a part de l'astronomia i la robòtica.

    Víctor Olea, María Díaz i Aitor Fernàndez

    ResponElimina
  14. Senyor Pujol, ens va agradar molt la seva classe de robotica. Apart de lo bo de saltar-nos classe també vam aprendre sobre robotica. És increíble com un robot pot fer tants moviments seguits programant-lo especialment ens va agradar el moviment del ball de break dance, gràcies per haver vingut, esperem que torniis i ens expliquis més coses amb més profunditat sobre la robotica, l'astronomia i més!
    Àlex Martín, Francesc Rubio.

    ResponElimina
  15. Senyor Pujol,el taller de robotica va ser molt interessant,ens va ensenyar que un robot automatic pot tenir molta intel·ligencia i a la vegada errors.
    Els robots tenen molta potencia en astrònomia per coneixer noves tecnologies gracies al senyor Joan Pujol coneixem cada vegada més la tecnologia a l'espai.Els Robots més d'alta tecnologia tenen molta carrega en aquests temps el robots es poden controlar amb ordinadors o sistemes.Moltes gracies per tot.

    Benjamin Alonso 2ESOA y Jairo Miron 2ESOA

    ResponElimina
  16. Senyor Pujol, per comemçar, el seu taller de robotica va ser molt interessant. Els robots que ens vas ensenyar, des dels mes petits i sencills a un robot d' ultima tecnologiaa, que tambe sabia ballar aixo va ser molt divertit i interessant . gracies per aver vingut al nostre institut i espero tenir un robot en el futur.
    Xavi romero i Ignasi Pujol

    ResponElimina
  17. Senyor Pujol, el teu taller ens va semblar molt interesant, explicas molt bé la robòtica. Ens va agradar moltisim, gràcies a tu ens vas deixar bocabadats. El que més ens va interessar va ser el robot gran i la manera de moure's que vas dir que era una joguina per nens.
    Esperem que tornis a vindre al nostre intitut per fer-nos més d'un taller, gràcies per tot!!
    Marina C. Paula S. Liliana S.

    ResponElimina
  18. Senyor Pujol,nosaltres voldríem dir-li que el seu taller de robotica va ser molt interessant i ens va agradar molt.Ens van agradar tots els robots,els petits que es movien molt ràpid,el de joguina que parlava i detectava a la gent i el que es movia i ballava,aquell em va encantar i em vaig riure molt quan ballava.Li agrïm el haver vingut i ens agrararia tenir robots en el futur,o fins i tot,crear un.
    Abril Abalos i Carla Camara.

    ResponElimina
  19. Hola, senyor Pujol, el seu taller ens va agradar molt ja que no coneixiem la existencia de tota aquesta tecnologia i descobrirla va ser molt divertit.
    No pensavem que un robot tan petit podia ser tan intel.ligent i tan complex. Li agraïm molt el seu esforç. Gràcies.
    Judith Serqueda i Verónica Santamaría.

    ResponElimina
  20. Hola Sr. Pujol, primer de tot agrair-li haver vingut al nostre Institut, a fer el seu taller de robotica. El que hem de dir del seu taller es què va ser molt interessant i molt divèrtit, majoritiàriament ens van agradar tots, desde el robot més senzill, fins al robot més complex. El robot que vam trobar més divertit i més interessant va ser el que ballava "Breack Dance", que era el que es controlava amb el ordenador.
    Esperem que torni l ' any que be amb un altre taller de robotica o astronomia.
    Gràcies.
    Oriol Campos , Clemente Chavesta , Ivan Antolin

    ResponElimina
  21. Senyor Pujol, el seu taller va ser molt interessant i alhora divertit, el robot que més ens va agradar va ser el més modern i programat per ballar break dance. Pensem que el seu treball és molt difícil ja que tots els robots tenen els seus errors i gent com vosté sap corretgir-los. Ja veurà que al final sortirà el robot perfecte!
    Júlia de Gracia i Bet Reina

    ResponElimina
  22. Senyor Pujol, el taller de robòtica va ser molt interessant ja que vam poder veure l'evolució dels robots i ens va permetre apendre coses que no les haguessis sabut mai. Amb les experiències que ens vas explicar vam descobrir que els robots també poden tenir els cinc sentits dels éssers vius . El nostre robot preferit va ser l'últim que vas presentar-nos ja que podia fer tot tipus de coses, fins i tot ballar.

    Esperem que l'any que ve tornis a explican-se més coses sobre un tema tan interesant com aquest ja que ens va agradar moltíssim. Grasies per vindre al nostres institut i per ensenyarnos tantes coses.

    Mar Xiao Muñoz i Nerea Prados

    ResponElimina
  23. Bon dia senyor Pujol, el taller de robòtica que vostè ens va fer va ser molt interessant. Varem gaudir d'una hora diferent i divertida.
    Vam aprendre sobre el tema de robòtica que ens va semblar un tema poc conegut però alhora força interessant. Tot i els errors que van tenir alguns dels robots, vam quedar fascinats al veure el que podien fer aquells robots. Li agreim haver vingut a aquest institut i que ens fessis gaudir d'aquella magnifica hora!
    Aina Blanch i Berta Ricart.(2nc)

    ResponElimina
  24. sr pujol, ens va semblar molt interessant el taller que vam fer de robòtica, ara, sabem moltes coses més sobre robots de les que sabíem, ens va sobtar molt, que un robot tant petit poguès tenir tants sentits com: oïda, tacte i vista. el robot que més ens va agradar pels seus moviments va ser el que ballava "BreakDance", no sabiem que un robot tingues tantes articulacions i es pogues moure com nosaltres.
    GRÀCIES PER HAVER-NOS AJUDAT EN SABER-NE MÉS SOBRE ROBÒTICA.
    Berta Grandia i Amina Charkaoui

    ResponElimina
  25. Senyor Pujol, voldriem agrair-li haver vingut al nostre institut per parlar-nos i ensanyar-nos els teu coneixements sobre els robots. la part que més ens va agradar va ser quan ens vas ensenyar el robot de color negre perque ballava i feia de tot. En canvi, la part que menys ens va agradar va ser el comançament, la explicació, però ens va servir de petita intoducció per introduir-nos al tema. Esperem que l'any que be tornis.

    ResponElimina
  26. Senyor Pujol , em va agradar molt la teva visita amb els robots, ja que em vaig divertir molt , de gran m'agradaria tindre un robot a casa que em fes tot , que m'ayudes .Gracies per aver vingut aefr-nos aquesta classe de informció de robots.


    Andrea Montalban

    ResponElimina
  27. Hola Sr.Pujol el volem agrair per vindre al nostre institut al principi l'explicacio era una mica aburrida com casi totes les explicacions, pero despres a la practica va ser molt interesant i divertit, sabem que el teu traball es interesant pero pot ser molt dificil.
    Desitgem que tornis a veurens un altre dia per tornar-ho a pasar be
    Moltes gracies

    Marc Perez i Yusuf Sillah

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.