dimarts, 11 de juny del 2013

El cotxe sense conductor a baix preu

Google porta anys treballant en un cotxe intel·ligent capaç de moure's per les carreteres sense cap conductor al cotxe. Utilitza un radar 3-D d'alta definició que analitza tot el que passa en el seu entorn per guiar el vehicle. El problema més costós és el radar que val uns 60.000€, cosa que eleva massa el cost dels utilitaris.
És possible aconseguir un cotxe intel·ligent a baix preu? La resposta es que sí, qui ho ha inventat no és cap multinacional amb sinó un jove romanès de només 19 anys. El seu nom es Ionut Budisteanu i el seu invent li acaba de servir per guanyar el primer premi en la Fira Internacional de Ciències i Enginyeria, un salo científic on van participar més de 1.600 estudiants de tot el món. Inout Budisteanu encara que no ha entrat en la universitat, competeix amb els seus invents en tota categoria de les ciències naturals.
La solució que aquest estudiant va desenvolupar consisteix a col·locar un radar 3-D de baixa resolució i tres càmares al cotxe. Es capta tot el que passa al voltant del cotxe: vianants, semàfors, i un ordinador instal·lat en l'utilitari processa les dades gràcies a un programari que dona ordres al cotxe.

A contunuació hi ha un video sobre un cotxe sense conductor:

Ismael Kharroubi i Andrei Hatmanu

1 comentari:

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.