dimarts, 28 de maig del 2013

La NASA descobreix tres planetes que podrien albergar vida


La NASA descubre tres planetas que podrían albergar vida.

Enmig del caos aquí a la Terra, uns científics busquen la possibilitat de vida en altres planetes. Els investigadors van anunciar el descobriment de tres planetes que són, fins ara, els millors candidats per albergar vida fora del nostre sistema solar. I són molt lluny. Dos dels planetes, Kepler-62i Kepler-62f, estan descrits en un estudi publicat recentment a la revista científica Science. Són part d'un sistema de cinc planetes. L'estel amfitrió -equivalent al Sol de la Terra- és diu Kepler-62, i a partir d'ell és designen els noms dels planetes individuals.El tercer planeta que podria ser habitable, però no està inclòs en l'estudi, és diu Kepler-69C.
En qualsevol d'aquests podria existir aigua líquida a la superfície, van dir els investigadors.
"Amb tots aquests descobriments estem veient que la Terra sembla un lloc cada vegada menys especial i que hi ha coses més semblants a la Terra en altres parts", va dir Tom Barkley, científic del Kepler a l'Institut de Recerca Mediambiental l'Àrea de la Badia, a Sonoma, Califòrnia.
Tanmateix, això no vol dir que puguem habitar aquests planetes aviat. L'estel Kepler-62 és a 1.200 anys llum de distància, i Kepler-69 a 2.700. Un any llum és la distància que recorre la llum en un any en el buit, i equival a uns 9 bilions de quilòmetres.

Com són aquests planetes?
Com més petit és un planeta, és més probable que sigui rocós i de composició gasosa, va dir William Borucki, científic investigador de Kepler al Centre d'Investigació Estimis de la NASA.
És creu que Kepler-62f és 40% més gran que la Terra i podria ser rocós, va dir Borucki. Triga uns 267,3 dies terrestres a donar la volta al seu estel. Kepler-62i sembla un 60% més gran que el nostre planeta i una mica més a prop del seu estel mare. Aquest podria ser un "món aquàtic" amb oceans profunds, va dir. Envolta la seva estel en 122,4 dies. "Tots aquests planetes que estem trobant són molt diferents dels planetes en el nostre sistema solar", va assenyalar Borucki. El Kepler-69C sembla orbitar un estel similar al sol de la Terra, segons Barclay. És creu que és un 70% més gran que la Terra, i també pot ser un món d'aigua, amb oceans de milers de quilòmetres de profunditat. No és probable que tingui una superfície rocosa, va dir Barclay. D'acord amb el poc que sabem, el Kepler-69 és, probablement, molt més calenta que la Terra. "Probablement si hi ha vida, però seria molt diferent al que veiem en el nostre món", va dir.



Kevin Antelo Font

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.