dijous, 23 de maig del 2013

Més aspirants a les proves d'accés a Graus

El dia dos de maig, es van celebrar les proves d'accés a Grau mitjà. Les proves d'accés a Grau mitjà són unes proves que han de superar les persones que no compleixen els requisits acadèmics per accedir de manera directa a un cicle formatiu de Grau mitjà de formació professional. L'objectiu de la prova és que l'aspirant demostri que té les capacitats, els coneixements i les habilitats, així com el domini suficient de les llengües oficials. Les proves començaven a les quatre de la tarda i la gent que hi volia anar havia de ser-hi trenta minuts abans. Les qualificacions provisionals van publicar-se el dia catorze de maig, el termini de presentació de reclamacions van ser entre els dies quinze i disset i els resultats definitius apareixen a partir del dia 21 de maig. Hem parlat amb qui dirigia les proves aquest any, el professor Salvador Segrelles.
Vas escollir tu ser l'encarregat de dirigir les proves? 
No, se'm va proposar des de la direcció del centre. Malgrat que el curs passat no hi vaig intervenir, havia format part de la comissió de les proves abans en, al menys, quatre convocatòries. 
Aquest any s'han examinat més alumnes que l'any anterior?
El nombre d'aspirants enguany ha estat més elevat, tant pel que fa a Grau mitjà com a Grau superior.
Hem constatat, en el cas de Grau mitjà que hi ha hagut una trentena d'aspirants que han obtingut un 8 o més, del PQPI que estaven realitzant i que no han hagut de fer la prova. Tenen les proves superades sense haver de fer els exàmens. 
Ha augmentat o disminuït el nivell de les proves, en els alumnes? 
Les proves estan, pràcticament, al mateix nivell. Normalment sempre hi ha comentaris dels aspirants pel que fa a les proves de matemàtiques.
Les últimes retallades en l'ensenyament han fet que disminueixi el nivell dels exàmens? 
No es pot afirmar que aquest fet hagi influït en la dificultat de les proves.

Joan Barrabino i Nil López.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.