dijous, 25 d’abril del 2013

Hi ha realment una solució per l'acne?


Penses que el teu físic et repercutirà en la teva vida laboral i professional?

L'acne és una malaltia inflamatòria de la pell que pot afectar a la cara i a tot el cos. Es tracta, de l'aparició de granets causada per una infecció bacteriana. Es presenta amb major freqüència en els adolescents, causat pels canvis hormonals que estimulen les glàndules sebàcies de la pell; però pot ocórrer a totes les edats.
Altres canvis poden afectar també al acne, com els períodes menstruals, embaràs, ús d'anticonceptius (píndoles) i estrès.

Pot durar fins a un dècada, però, després poden quedar cicatrius permanents. Hi ha molts tipus d'acne: acne cosmètica (provocat per cosmètics), acne vulgar (el més comú), acne queloïlal (a causa de l'afaitat), entre d'altres.

La solució primària d'aquest fet poden ser les cremes, però hi ha estudis que demostren que la mala alimentació també afecta, com l'ús de glúcids i lípids. En tot cas, s'hauria de recórrer sempre a un especialista que et pogués ajudar i aconsellar sobre aquest tema, ja que molts dels adolescents d'avui dia es creuen molts anuncis  d'estètica, que donen moltes solucions i que, al cap i a la fi, no són realment eficaces. Tot i això, tothom es pregunta el mateix: Hi ha realment una solució per l'acne? 
Segons una pàgina web sobre la salut, hi ha diferents mètodes o solucions casolanes per competir contra aquest maliciós acne. Alguns dels quals són:
  • Aloe vera:  Una substància enganxosa que s'extreu d'aquesta planta i que es creu que és un dels remeis més eficaços per l'acne. Aplicar als grans, almenys tres vegades al dia i el resultat serà evident després de tres a quatre dies.
  • La pasta de dents: Consisteix en l'aplicació de pasta de dents en les zones del cos afectades per l'acne, ja que redueix la inflor de la pell.
  • Màscara de farina de civada: Consisteix en la barreja de farina amb aigua fins aconseguir una pasta i tot seguit aplicar-la a la cara. Després de 30 minuts es renta l'aigua amb aigua neta. Aquest mètode és molt eficaç en la prevenció de grans.
  • La mel: Consisteix en l'aplicació de mel en les zones afectades del cos i després de 30 minuts de l'aplicació es renta. Aquest mètode, és realment eficaç pe reduir la inflor i l'envermelliment.
  • La clara d'ou: És un mètode de prevenció que consisteix en l'aplicació de la clara d'ou a la cara com una màscara i deixar durant una hora. Tot seguit, es renta amb aigua neta. Aquest remei té la finalitat de prevenir l'acumulació d'oli a la cara, que posteriorment donaria lloc a brots de gra.
A més, si optés per anar a un dermatòleg, actualment s'està donant un tractament de vitamina A, que són per casos extrems, on els tractaments casolans o cremes ja no tenen solució.


Sara Llerena i Guillem Tur

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.