dimarts, 19 de març del 2013

Lilit i la creació


Lilit i la creació mostra un paradís amb dues deesses. Elles ja fa uns quants anys que estan recollint objectes i materials diversos. Objectes i materials que estaven condemnats a ser llençats, en el millor dels casos, al contenidor groc dels plàstics: ampolles i envasos que s'han transformat en flors i bolets, papallones i ocells, dofins i palmeres, cignes i aranyes...; bosses de plàstic que s'han tallat per esdevenir ones blaves del mar o fulles vermelles dels arbres, o que un cop tallades s'han filat i teixit per ser terra i aigua, sol i lluna, herba i teranyina.                           
2n d'ESO, Palmira Sabaté, de 2n ESO A, explica l'experiència que ha tingut assistint a la representació de Lilit i la creació, que va tenir lloc el passat 11 de març, i l'opinió que se n'ha format

Palmira Sabaté: Lilit i la creació

El dilluns 11 de març els alumnes de 2n d'ESO hem anat caminant fins a Vilassar de Mar per anar a veure una obra de titelles del Petit Nagual al teatre Ateneu. Ha durat uns 45 minuts que la veritat és que han passat força ràpid. L'obra es diu Lilit i la creació i es situa en una especie de paradís on les flors són ampolles de plàstic, els arbres caixes pintades i el mar bosses de plàstic trenades en ganxet. Les titellaires representaven les deesses del paradís i amb aquesta excusa movien els personatges.

Lilit és un ésser femení vestit amb objectes reciclats, que un dia apareix al paradís i es fa amiga de les papallones, els peixos i els ocells que hi viuen. Al final de la historia, Lilit té una filla i li ensenya el lloc on viu, intentant encomanar-li el seu amor per la Natura.

Després de la representació les titellaires ens han explicat que havien trigat un any a reunir tots aquells materials reciclats, i ens han ensenyat de què estava fet cada titella i element de l'escenari.

Personalment el que més m'ha cridat l'atenció és la multitud de materials utilitzats, i no només això, sobretot la manera com els havien introduït en l'obra. Tot plegat estava acompanyat de músiques molt ben triades especialment per a cada part de l'obra.

En general ha estat una bona experiència i he vist diverses maneres d'aprofitar envasos i cartrons, que normalment llencem, per fer coses boniques.


17 comentaris:

  1. Va ser una experiència molt agradable.
    Joan Marc

    ResponElimina
  2. A mi aquesta titella em va agradar molt , m'hauria agradat que aquesta titella hagues durat encara mès perque era molt divertida i em va enganxar

    oualid

    ResponElimina
  3. Ami em va agradar també bastant. Sobre tot em va cridar l'atenció lo de que tot ho havien fet amb materials reciclats. L'història esta molt ben pensada y creada.

    Cynthia
    2n A.

    ResponElimina
  4. Va ser una experiència molt xocant ja que mai hagués pensat que de moltes coses de les quals no en fem res se'n pogués crear un paradís. El personatge de la Lilit estava ben definit i te n'enamoraves des del primer moment al veure el seu amor per tot el que l'envoltava. Les titellaires cuidaven i tractaven amb molta cura i delicadesa aquest personatge, com si fos ben bé de vidre. Un aplaudiment a les titellaires pel gran treball de l'escenari i les seves "criatures"!
    Alba Bras

    ResponElimina
  5. A mi no em va agradar però com és van currar ho van fer bè l'escenari i el vestuari

    ResponElimina
  6. Aquesta obra de titelles anomenada Lilit i la creació, m'ha agradat molt personalment perqué la titella era molt moguda i perqué tot l'escenari de l'obra era amb productes reciclats durant tres anys!

    Raül

    ResponElimina
  7. Aquesta obra que, per sorpresa de tothom no parlaven, a estat molt bé i m'ha agradat moltíssim com havien utilitzat els objectes reciclats i ho bé que els hi havia quedat.
    Un obra força entretinguda i, sobretot, molt original.

    Noelia Nistal 2nC.

    ResponElimina
  8. M'ha agradat molt aquesta obra, especialment la titella, ésmolt excel.lent, molt ben preparada i molt maca la historia.

    Hajar

    ResponElimina
  9. ami aquesta obra en va agradar molt, aquesta titella va ser molt divertida i estava molt ven feta... tambe amb va agradar l'explicació que van fer al final de la obra.!

    Marta Aldariz

    ResponElimina
  10. Aquesta obra el primer de tot es que m'ha impresionat bastant, en primer lloc per com va estar fet tot el decorat i la titella principal.
    En segon lloc la forma de com s'expressaven les titellaires amb els titelles.
    I per últim que han sigut 45 minuts passats molt rápidament.
    Hem va agradar molt que tot el decorat va ser reciclatge.
    En general hem va agradar.
    Mar Gómez.

    ResponElimina
  11. Va ser bastant entretingut, tot i que hagues sigut millor que haguesin parlat. Però les noies ho feien molt bé i em va agradar.
    Lucila Pérez

    ResponElimina
  12. Va ser bastant interesant, ja que tot estaba fet amb materials reciclats, estaba molt ben fet la forma de fer-los servir per l'escenari. Estaba millor del que esperaba.

    Alberto

    ResponElimina
  13. El que més em va agradar a part de l'escenari reciclat és la gràcia i la lleugeresa amb la que les titellaires movien els personatges. Crec que va estar molt bé que al final de l'obra ens expliquéssin com ho havien fet tot i que poguéssim tocar els elements amb les nostres pròpies mans.

    Palmira

    ResponElimina
  14. Trobo que l'obra va estar molt bé. El que em va cridar més l'atenció, és que podies saber el que pasaba en cada moment, sense paraules. Només amb música. El decorat també era al.lucinant! La agilitat amb la que movíen les dues deeses a la Lilit (i els altres personatges), la música, el decorat.. Tot en conjunt ha creat una estupenda representació amb titelles.

    Victoria

    ResponElimina
  15. La representació d'aquesta obra, personalment, em va agradar. Destaco un gran esforç de les 2 titellaires a l'hora d'estar recollint materials reciclats, durant tan de temps. Una obra molt tranquila i amb cançons molt bé escollides per cada "acte". Ademés em va agradar la planificació de la sortida, després d'una setmana plena d'examens, va anar bé per desconectar.

    Àlvaro Chaves 2ºA.

    ResponElimina
  16. Va ser una obra de teatre genial. Mai no m'havia imagina't un escenari reciclat i molt ben decorat fins al dia 11 de març. M'ho vaig passar molt bé,era una obra teatral acompanyada amb una música que està molt ben escollida. Tot en general ha creat un escenari magnífic.
    La recomano a tothom.

    ResponElimina
  17. L'obra en si estava bé encara que era una mica aborrida pero sense paraules ho comunicaven tot. El que em va agradar més va ser com feien que els titelles semblessin reals i també em va sorpendre tot el material que era reutilitzat i com s'ho montaven per fer un escenari tan creatiu. Va estar molt bé que ens deixessin pujar a l'escenari i veure-ho tot.

    Júlia Messeguer 2nC

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.