dijous, 31 de gener del 2013

Obert el procés d’inscripció per a la sisena edició del programa “Joves i Ciència”


Inés Moreno i Alexandra Pérez

Ja s’ha iniciat el període d’inscripció al programa Joves i Ciència que la Fundació Catalunya-La Pedrera ofereix als estudiants de secundària de Catalunya, per tal de contribuir al foment de la vocació científica dels joves. La inscripció romandrà oberta fins al proper 25 de febrer de 2013.

El programa Joves i Ciència compta amb la col·laboració del professorat per a la identificació de l’alumnat amb aquesta vocació científica i ofereix a 50 nois i noies que finalitzen el 4t curs d’ESO la possibilitat de participar en activitats d’investigació totalment becades, i acompanya els estudiants seleccionats durant els dos cursos de Batxillerat fins arribar a la universitat.
El 2013 s’arriba a la sisena edició del programa, del qual se n’han beneficiat ja 268 estudiants. Els estudiants que van començar en l’edició del 2008, 2009 i 2010 ja es troben a la universitat i els que van ser seleccionats en les següents promocions, 2011 i 2012, són encara participants del programa. A aquests, s’hi afegiran els 50 que seran seleccionats aquest any i que el mes de juny iniciaran la primera etapa del programa.

Joves i Ciència té una durada de tres anys i s’estructura en tres parts:

- Primer any,  MónNatura Pirineus: 50 estudiants de 4t d'ESO són seleccionats per viure una experiència de recerca científica al MónNatura Pirineus, treballant en un dels 5 projectes liderats per investigadors de primera línea i convivint 13 dies en un paratge idíl•lic als Pirineus.
- Segon any, Centre de Recerca: que ja han finalitzat el primer curs de batxillerat científic i/o tecnològic poden continuar tenint experiències en ciència, en un centre de recerca o en un programa internacional.
- Tercer any, Projecte de Recerca: Aquesta és l’última fase del programa, on els estudiants proposen un projecte a desenvolupar, ja sigui en un centre d’investigació local o en un programa internacional de ciència on siguin acceptats. 

Inscrpicions obertes fins al 25 de Febrer


Un vídeo que explica el programa:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.