dijous, 24 de gener de 2013

Llobarro amb carbassó



Ingredients:
  • 1 pebrot verd
  • 1 l de brou de peix
  • 3 carbassons
  • 1 patata
  •  mitja cullereta de sal
  • cullerada d'oli 
  • la tinta de 4 calamars o, si no en teniu, dues bosses de tinta
  • 1 llobarro de quilo i mig
  • 2 cebes 

Preparació:


Escateu el llobarro, traieu-ne les tripes i passeu-hi un petit raig d’aigua. Filetegeu-lo i traieu-li l’espina central. Feu un sofregit de les cebes trinxades. En una cassola, amb un raig generós d’oli, coeu-les a Preparació:tats i poseu cada meitat en una cassola diferent, per elaborar dues salses. En una de les cassoles afegiu el pebrot trinxat i feu-ho coure a foc lent 10 min. Afegiu-hi la tinta i la meitat del brou, deixeu que bulli 5 min, tritureu-ho, rectifiqueu-ho de sal i passeu-ho pel colador xinès. A l’altra cassola amb ceba sofregida poseu dos carbassons tallats a rodanxes, sense pelar, i una patata pelada, tallada menuda. Sofregiu-ho a foc lent 10 min. Aboqueu-hi l’altre mig litre de brou i coeu-ho a foc lent 30 min. Tritureu-ho, saleu-ho i passeu-ho pel xinès. Talleu el tercer carbassó a dauers menuts i salteu-los a la paella, amb oli, sal i pebre 3 min, a foc mitjà. Salpebreu el llobarro i coeu-lo. Filetegeu-lo en supremes, a la planxa, només per la part de la pell. Munteu el plat amb el llobarro, les dues salses i el carbassó saltat.

Llobarro amb tinta de calamar i carbassó              

                                
Carlos Moreno i Vinko Kirigin

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.