dijous, 22 de novembre del 2012

"La novel·la que més s'agafa és el best seller", Núria Navarro


L'auxiliar de bibliotecària, Núria Navarro, ens ha explicat una mica alguns detalls sobre la seva feina i sobre la biblioteca Martí Rosselló. Si us interessa saber quin llibre és el més demanat, continueu llegint.


- Quant fa que treballes aquí?
Hi treballo des del maig de 2010. La biblioteca va obrir el 25 d’abril de 2010 i jo hi vaig entrar el 10 de maig del 2010. És a dir, porto una mica més de 2 anys.

- Quin és l’horari?
L’horari de la biblioteca és el següent: totes les tardes de 2/4 de 4 a 2/4 de 9 de dilluns a divendres i els matins de 10 a 2/4 de 2 els dimarts, dijous i divendres. Aquest és l’horari d’hivern. A l'estiu canvia una miqueta i durant l’època de la selectivitat, a més a més, obrim unes sales per estudiar. Llavors, la biblioteca amplia l’horari. Però l’horari habitual és el que us he dit, totes les tardes i tres matins.

- Quin llibre és el més agafat per la gent?              
A veure, depèn de si parlem de la secció infantil, o si parlem de la secció d’adults, perquè aquí fem molt de préstec infantil però també d’adults, gairebé igual. Llavors, si parlem de literatura (perquè clar, ja sabeu que prestem llibres però també revistes, pel·lícules, etc.)... Doncs, si parlem de novel·les, la novel·la que més s'agafa són els best seller, els llibres més venuts internacionalment com, per exemple, ara mateix hi ha molta demanda de tota la sèrie de Juego de Tronos i després també, per exemple, títols de Maria Dueñas, com Tiempo entre costuras. Llibres que són així, bastants best sellers.

- Acostuma a venir molta gent?                          
Sí, acostuma a venir molta gent, depèn molt del mes de l’any. Però per exemple, és molt diferent el setembre que el mes de desembre, o el mes de gener, que hi ha molts estudiants perquè hi ha més exàmens. Al juliol per exemple baixa bastant, a l'agost també, però no tant, hi ve més gent  estiuejant o un altre tipus de públic més familiar, però tenim                                                    
una mitjana com d’unes 500 visites diàries.

- Quanta gent s’ocupa de la biblioteca?
Doncs fins no fa gaire érem 6 persones, amb les retallades ens han tret una persona, i per això hem hagut de tancar un matí més. Abans teníem obert els dimarts, dimecres, dijous i dissabte al matí, i ara només dimarts, dijous i dissabte al matí. Hem passat de 6 a 5, som 5 persones, la directora, una bibliotecària i 4 auxiliars bibliotecaris.

- Quin és el teu lloc de treball?
Jo faig d’auxiliar de bibliotecària. Sóc bibliotecària  però faig d'auxiliar i m’encarrego, sobretot... Bé, la nostra feina és molt rotativa, a vegades estem a l’àrea infantil, a vegades estem a l’àrea dels adults. Vull dir que anem canviant bastant, però jo sóc responsable de l’àrea infantil i faig totes les visites escolars de l’any, que les fem tots els dimarts al matí.

Judith Caballero i Mar Fúnez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.