dilluns, 4 de juny del 2012

Heavy Metal: una manera de ser



El Heavy Metal (literalment en català “metall pesant” o “metall dur”) és un estil musical descendent del Rock, molt menys influenciat pel Blues que el Hard Rock, caracteritzat principalment per la contundència del seu so, generalment obtinguda amb l'ús de guitarres elèctriques amb alt grau de distorsió, veus molt extremes i bateries amb doble bombo o doble pedal, i baixos pronunciats i contundents. Es va crear a finals de la dècada dels 60 i ha principis dels '70, al Regne Unit i als Estats Units.
La imatge típica dels seguidors heavys és de gent vestida amb samarretes dels seus grups preferits i el cabell llarg.
A continuació, presentem deu de les cançons d’aquest estil que ens han semblat més interessants que conegueu.


iron maiden - fear of the dark
Iron Maiden (1975-actualitat)
Aquesta cançó parla de la soletat d’un home i el temor a la foscor de casa seva, del seu carrer i la seva ciutat, on té por que hi hagi una altra persona amb ell.
El que més ens agrada de la cançó és el so de la guitarra i la forma com canta fa la cançó més agressiva.




Metallica - The Unforgiven
Metallica (1981-actualitat)
Aquesta cançó parla de la vida d’un jove des que neix, que és desgraciat i va aprenent coses de la vida, i les seves regles i decideix que mai li puguin treure la seva voluntat i que es dedicarà a combatre durant tota la seva vida.
El què més ens agrada d’aquesta cançó és la música de fons que fa que ‘’electrilitzi’’ més la veu del cantant



AC/DC - Thunderstruck
ac/dc (1973-actualitat)
Aquesta cançó parla d’un home que va sol per la carretera, es dirigeix cap a Texas amb uns amics, on coneix unes ballarines i parla de tot el que passa durant aquella nit a Texas repetint seguidament "estupefacte", que és així com es diu la cançó
El que més ens agrada d’aquesta cançó és la part en què canta més agressivament amb el so de la guitarra.




Mägo de Oz    - Adiós Dulcinea
Mägo de Oz (1988-actualitat)
Aquesta cançó parla d’un home que deixa marxar a la persona que estima, queda desfet i no es el primer cop que li passa una cosa així, i després d’un temps encaixa això de no estar amb la persona que estima.



Warcry - Tu Recuerdo me Bastara
Warcry (2001-actualitat)
Aquesta cançó parla d’una persona que ha deixat marxar la persona que estima i aprèn a conviure sense aquesta persona i recordant-la per molt de temps.




Dragonforce - Through the Fire and Flames
Dragonforce (1999-actualitat)
Aquesta cançó parla d’una história, suposadament sobre la religió perquè parla del foc de la nit, explica com seria una vida sense ànima, cada dia esperant que és faci de nit per poder viure encara que mai més tingui somnis ni pugui dormir.
El que més ens agrada d’aquesta cançó és el principi amb el acords de la guitarra i seguidament la veu del cantant.




Disturbed - Sticken
Disturbed (1996-actualitat)
Aquesta cançó parla d’un noi que mor, i el dos, ell amb la seva estimada, fan tot el possible per poder veure’s una altra vegada o simplement parlar de nou. El noi seria capaç de provocar un huracà i la noia cada dia mira el cel a veure si ell està allà.
El què més m’agrada d’aquesta cançó és la part en que el cantant fa la seva veu més agressiva i apassionant.




Linkin Park - "New Divide"
Linkin Park (1996-actualitat)
Aquesta cançó parla d’una persona que vol corregir tots els seus errors abans de tornar a començar des del principi ja que a l’anterior principi ho havia fet casi tot malament.



Skillet - Comatose
Skillet (1996-actualitat)
Aquesta cançó parla d’una persona que es un comatós perquè la persona que estima no està amb ell, i ell l’unic que vol és tornar a estar amb ella ja que sense ella no pot viure.



Avalanch - El Ángel Caido
Avalanch (1993-actualitat)
Aquesta cançó parla d’una persona que no sap on està el seu lloc, perquè a ell li agradaria estar al cel, per poder volar totalment lliure, però seguidament diu que el dia que ell estiguès al cel, el cel s’incendaria i veuríem com cau un àngel des del cel.

1 comentari:

  1. Molt bon treball que han fet els compayns Dani i Jordi que han fet un treball sobre el heavy diferents gurps i musiques.

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.