dijous, 26 d’abril del 2012

PANDORA

En un país anomenat Kaos, acaba de néixer una nena anomenada Pandora, l’habitant núm.  32.00.000, una persona més en un planeta meravellós on tot sembla anar bé i tot funciona correctament.

A mesura que la Pandora va creixent, la vida en el país de Kaos comença a canviar; la gent es comença a quedar sense treball, i el pessimisme comença a apoderar-se dels ciutadans t. Hi va haver una època en què la gent del país hi vivia feliç i on tothom gaudia, i és per això que la Pandora, volia aconseguir que el seu país, tornés a ser el país que era,  on molta gent era feliç i tenia el seu treball, tot i que molta gent visqués en una realitat fictícia.

La gent no volia que se l’enganyés més i, per això, tot i que no agradés la realitat, s’havia de dir,  perquè el poble tenia el dret de conèixer-la. Però no tot és tan esperançat com sembla, perquè si es volia que el país tornés a ser com abans o millorar la situació actual, s’havia de  retallar d’alguna manera i d’algun lloc, a conseqüència de la quantitat de diners gastats anteriorment. És quan arriba aquesta situació que els polítics del país van començar a buscar “fórmules màgiques” per poder resoldre la situació que patia en aquell moment el país.

La Pandora, que era una nena preocupada pel seu futur, va decidir buscar les famoses tisores màgiques, les quals podien fer resoldre aquest problema que patia el país, però no eren gens fàcil de trobar, i ningú no sabia quines serien les conseqüències de les seves retallades.

Va durar mesos la seva recerca, fins que finalment les va trobar en un petit calaix d’una botiga d’antiguitats de Barcelona, al carrer de Gràcia. Una vegada feta amb el poder de les tisores que podien arreglar la situació, la Pandora va pensar: -Les tisores, serveixen per retallar, però quin tipus de retallades faran aquestes? Va ser en aquell instant quan la Pandora va entrar en un estat de d’inseguretat: ella volia arreglar la situació del país Kaos, però no sabia de quina forma les tisores retallarien.

La Pandora va dir les paraules màgiques i les tisores van començar a fer la seva funció de retallar: va començar per l’educació, la sanitat pública i així successivament. La Pandora, creia que aquestes retallades, a llarg termini serien beneficioses per al país tot i que a curt termini hi haguessin més aturats i la situació continués igual...

Avui en dia, ningú sap quines seran les conseqüències llunyanes que suposaran aquestes retallades, però actualment, el país de Kaos, segueix igual; un país on segueix havent-hi gent esperançada en què les coses canviïn d’alguna forma, i poder llevar-se pensant que a final de mes, tindran un sou per alimentar  les seves famílies.

Des del país de Kaos, esperem que això sigui un punt i seguit a la segona història, més bona i positiva que aquesta.
Javier Barquino, 4tE

21 comentaris:

  1. Molt bé Javi, un text de molta actualitat. No sé si et vas adonar, però, que et vas deixar el premi al certamen literari. Demà en parlem perquè puguis recollir el premi. Fins demà,

    Rosa

    ResponElimina
  2. Una redacció molt original i molt de l'actualitat Javi, perquè has escrit una cosa que realment també estem patint en el nostre país. Gràcies per haver escrit això, ja que has pogut transmitir un missatge que és molt afectuós per a tots.


    Natalia Espejo, 4tE

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Aquesta història esta molt ben escrita, ja que es molt interessant, i crec que a ningú se li hagués ocorrit mai aquesta historia. L'altre dia no em va quedar gaire clar el perquè de el títol, però tot i que la història em crida molt l’atenció, perquè es de l'actualitat. Enhorabona JAVI!

    ResponElimina
  5. A mi personalment, la història em va agradar molt, ja que esta escrita com si fos un conte però parles de coses que estan passen en aquests moments i per això et felicito per la teva història.

    Eloi Rodríguez

    ResponElimina
  6. Jo crec que l'història, a més de que està molt ben escrita i es original, fa una crítica bastant interessant a la situació actual de Espanya, o com en Javi la denomina, Kaos. En la meva opinió personal, m'ha agradat bastant i m'ha semblat bastant entretinguda de llegir. Però, tot i això, crec que el final té un missatge inclús massa positiu per la situació en la que estem, no es pot viure sempre de l'esperança i no fer res. Al menys, aquesta és el missatge que, em sembla, dona aquesta història.

    Víctor Nicolas

    ResponElimina
  7. Penso que aquesta història esta molt ben feta, critica la situació actual d'Espanya i al final dóna un missatge com d'esperança, i crec que les persones sempre han de tenir-ne.
    Crec que el Javi ha fet una molt bona història, ben escrita i amb un bon missatge.

    Marina Pujol

    ResponElimina
  8. Crec que aquesta història està molt ben feta, ja que ens fa un reflexa de el nostre país i de la societat que vivim, penso que t'ha quedat força bé Javi, Enhorabona per guanyar el concurs!

    Irina Balart

    ResponElimina
  9. trobo aquest text molt interessant. Pandora és un tema que sempre m'ha interessat molt, i en part el nom de Kaos m'agrada molt. Trobo que és una gran reflexió de la situació actual i que està molt ben redactat. moltes felicitats Javi!

    ResponElimina
  10. M'ha agradat molt aquesta història sobretot per la manera en la qué la explica i em sembla molt entretinguda i en certa manera el qué es diu al conte te a veure amb l'actualitat a l'actualitat i ademés es un missatge que tots l'haurìem de tenir en compte. Molt bé Javi :)!!



    Alina Roman 4tE

    ResponElimina
  11. Personalment m'ha agradat la història, es un tema amb el qual tots ens sentim identificats ja que estem pasant per lo mateix, encara que al principi jo tampoc vaig entendre el títol, però igualment està molt bé. Felicitats javi!

    Natalia Restrepo.

    ResponElimina
  12. Doncs la veritat és que quan vaig llegir la historia amb la classe l'altre dia, em va agradar força. També he d'admetre que hi havien coses que mai se'm passarien pel cap d'haver utilitzat per una historia. Tampoc vaig entendre molt perquè va posar de títol Pandora. Però per la resta crec que és una bona historia, i m'ha agradat que el premi el guanyés un company meu de classe!:D

    Andrea Gómez.

    ResponElimina
  13. Javier, primer de tot felicitats pel text i pel premi que has guanyat al certamen literari de l'Institut.
    En quan a la història, no és un tema gaire original com ha dit algun company meu, tot i així crec que el text està ben redactat i m'ha agradat molt la manera amb la qual has comparat la situació que viu el nostre país actualment amb la que viuen els habitant de Kaos, del teu conte. Enhorabona!

    ResponElimina
  14. A mi personalment em va agradar molt la redacció quan la vam lleguir a classe però ara m'ho he tornat a lleguir per saber que comentar, i et felicito perquè t'ho has currat i ho has sapigut relacionar molt bé la ficció amb la realitat. No se si és un missatge massa possitiu com ha dit en Victor o la Rosa però hi estic d'acord amb tu, perquè en temps difícils em de ser optimistes! Felicitats nen.


    Erik Aparicio Barranco:)

    ResponElimina
  15. Aquesta redacció, segons el meu punt de vista, reflecteix perfectament l'estat de crisis en que es troba el nostre país tan social com econòmicament. Crec que ha triat molt bé el tema de la redacció i la trobo molt coherent en tot el que diu.
    Trobo que el nom de la ciutat és molt original.

    M'alegra sincerament que aquesta redacció l'hagi feta en Javi, li tinc un gran apreci.

    Mireia Yañez 4rt E

    ResponElimina
  16. Bona nit Javier,
    Abans de tot, m'agradaria felicitarte per el teu premi literari que has aconseguit amb aquest relat.
    Aquesta és, en la meva opinió una bona història, has aconseguit jugar amb aquest doble sentit, comparant l'estat de Kaos amb la situació econòmica del nostre pais, Espanya, sense deixar apartat l'estil literari d'una mena de conte.
    Felicitats.
    Dani Santiago

    ResponElimina
  17. M'agradat molt com ha escrit la história i la relació entre el nom del País i el de la protagonista. La veritat és que en Javier es merexia guanyar aquest premi!

    Mireia Vilajosana

    ResponElimina
  18. M’ha agradat molt aquesta historia Javi, ha sigut una bona redacció i per la qual et mereixes guanyar aquest concurs. Felicitats JAVI!

    Anouar Zebair

    ResponElimina
  19. M'ha semblat molt original ja que ha transmès la realitat del que passa actualment al nostre país a una història una mica fictícia.
    També crec que has sabut redactar aquest text d'una manera ordenada i correcta.
    Així que moltes felicitats Javier, has fet una molt bona redacció!!

    Fatima Harrak

    ResponElimina
  20. M'ha semblat molt original ja que ha transmès la realitat del que passa actualment al nostre país a una història una mica fictícia.
    També crec que has sabut redactar aquest text d'una manera ordenada i correcta, així que moltes felicitats Javier, has fet una molt bona redacció!!

    ResponElimina
  21. La historia m'ha semblat molt interessant i narrada amb un estil molt proper al lector. Persolament m'ha agradat molt. Pau Exposito

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.