dimarts, 27 de març del 2012

Taller de cuina romana a la Boqueria

El passat dimarts 13 de març, sense cap tipus de superstició, els alumnes de llatí de 4t d'ESO vam assistir a un taller de cuina romana al Mercat de la Boqueria de Barcelona.






Aquesta sortida consistia en aprendre com menjaven els romans i quins eren els seus aliments predilectes. Per fer aquesta activitat vam estar amb la cuinera Eulàlia Fargas i la seva ajudant, l'Àngela.
Primer de tot vam tenir un temps lliure per estar pel mercat, fer fotos, mirar preus, informar-se de quins aliments utilitzaven els romans...
A les 10 del matí va començar el taller. Primer de tot l'Eulàlia ens va fer una petita introducció del que era la cuina romana, i després de preparar-nos vam començar amb el taller.

El menú del dia que vam preparar va ser:
De primer plat pèsols amb api, ceba i gàrum (una espècie de salsa que hem modernitzat, els romans l'utilitzaven molt, però amb una recepta diferent a l'actual).
De segon vam preparar vedella amb mel, panses, api i, com no, gàrum.
I per acabar, de postres vam fer el plat que més va triomfar i que avui en dia encara cuinem, les típiques torredetes de Santa Teresa, fetes amb pa, llet, canyella i mel.

Després d'aquesta estona cuinant, vam parar taula per començar a menjar com romans, la veritat és que va ser una activitat interessant de la qual vam sortir tots molt contents.


Quan vam acabar aquest ràpid dinar, l'Eulàlia ens va sorprendre amb un detall per a tots nosaltres, ens va regalar un llibre de cuina per a totes les edats, però sobretot per als adolescents, perquè comencem a cuinar nous plats, coneguem nous aliments i adquirim nous hàbits en la nostra alimentació.

Acabat aquest taller, tots els alumnes vam anar a fer una ràpida visita per Barcelona, però sobretot per fotografiar l'antiga muralla romana que es troba a la plaça de la Catedral de Barcelona i participar en un Google Maps col·laboratiu.
Fins aquí va durar la nostra visita per fer de romans i de romanes per Barcelona, i pel que sembla tots vam quedar ben satisfets.

Yasmina Berkane Pais
4t Opt. 1 Llatí

2 comentaris:

  1. Hola!
    Va estar molt bé aquest taller, m'agradaria poder tornar, va ser molt i molt divertit.
    Respecte al menjar també va estar molt bo, encara que no em va agradar molt la carn, els pèsols amb api, ceba i gàrum i les torradetes em van agradat bastant, les torradetes ja les havia provades a me casa, però els pèsols no, i van resultar molt bons..
    també em va agradar moltíssim la boqueria, mai hi havia anat i em va sembla molt bonica, plena de colores i de màgia.

    ResponElimina
  2. La veritat és que la sortida pinta molt bé i devia ser interessantíssima. En ve gana i ganes de fer-la la propera vegada.

    ResponElimina

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.