dilluns, 12 de març del 2012

Fem teatre al TNC

Un grup d'alumnes de 2n de Batxillerat passa un dia al Teatre Nacional de Catalunya i en descobreix tots els racons en una activitat apassionant.

La nostra sortida al Teatre Nacional de Catalunya va començar quan una guia ens va venir a buscar i ens va portar a pels passadissos interiors del teatre fins una sala on ens van posar un vídeo on, en general, s’explicava tot el procés que s’ha de seguir des que a algú se li acut una idea per fer-ne una obra fins que l’obra en qüestió és presentada al públic.
Després del vídeo ens va portar a una sala taller, on ens esperava un actor. Aquí ens van explicar els mètodes bàsics d’interpretació. Aleshores, ens van separar en dos grups, cadascun encarregat de preparar una part de l’obra, el guió de la qual ens havien passat uns dies abans. En cada grup hi havia els encarregats de so, de llum, de maquillatge, de vestuari... i els actors. Cada grup va preparar i practicar la seva feina durant una bona estona i, finalment, la vam interpretar: cadascú la seva escena, un grup fent drama i l’altre fent comèdia.


Un cop acabat això, ens van deixar sortir per esmorzar.
Una hora més tard vam tornar al teatre amb la nostra guia. Llavors va començar la visita al teatre, però una visita només per VIPs, podríem dir. Ens van ensenyar les diferents sales on s’interpreten les obres, fins i tot vam veure un assaig real per una obra encara no estrenada. I ens vam trobar amb uns quants actors que baixaven a assajar, alguns del quals eren coneguts de la televisió. També ens van portar a les sales on guarden tot el material de les diferents obres que s’hi han fet, on guardaven tots el mobles i l’atrezzo. I a altres llocs on no hi solen portar visites.
I, finalment, després de tot això, la guia ens va deixar i, juntament amb altres instituts, vam entrar a la sala mitjana, on vam veure l’obra Baixos Fons. Aquesta és la mateixa obra que nosaltres havíem estat interpretant a la sala taller. Realment, la nostra versió de l’escena no tenia res a veure amb el que vam veure després.
Tot i això ens va agradar molt, l’obra. I la sortida en general va ser simplement magnífica.
Crònica de Maria Fuentes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.