Oualid Anzaoui i Bangally Sibeh
Des del dia 24/04/2014 fins al dia 31/05/2014 tenen lloc les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa de la Vallalta al Maresme.
El conreu de la maduixa del Maresme ha modelat el paisatge dels
vessants de la serralada litoral de molts municipis de l’Alt Maresme i ha fet
que durant molts anys un gran nombre de famílies hagin pogut viure del seu
conreu. Els terrenys de sauló amb pendent i un bon drenatge són especialment
apropiats per al seu conreu.
Malauradament la competència que ha patit el sector per part de maduixa
vinguda de fora ha fet que de mica en mica s’hagi anat perdent aquest conreu.
La promoció de la maduixa del Maresme i la millora de la seva comercialització
ha de permetre seguir mantenint aquesta activitat agrícola que forma part del
paisatge de la comarca i omple de color i aroma els mercats del Maresme
durant tot l’any.
Poder degustar les maduixes del Maresme, collides el mateix dia, sense que
hagin patit un transport i en el seu punt òptim de maduració, és un plaer que
ens permet gaudir d’un dels gustos i aromes més arrelats a la nostra comarca. Una de les varietats més típiques és la “Pájaro”, que es caracteritza
perquè té un color vermell intens, una gran dolçor i una forma molt regular.
Els municipis que participen en aquestes Jornades són: Teià, Sant Cebrià
de Vallalta, Canet de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Arenys de
Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Pineda de Mar i Vilassar de
Mar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.