Bangally Sibeh i Oualid Anzaoui
Del
13 de març al 30 d'abril de 2014 diversos restaurants del Maresme
participen en les Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme, amb
aquest producte com a protagonista dels seus plats.
El
pèsol és un dels conreus amb més tradició a la comarca del Maresme. Tot
i que actualment se'n conreen diverses varietats, les més arrelades a
la comarca i les més apreciades són les varietats garrofal i floreta. No
són gaires els pagesos que conreen aquestes dues varietats, i
comercialitzen la seva producció principalment mitjançant la venda
directa o en petites botigues i parades dels mercats municipals. Els
pagesos del Maresme conserven curosament la llavor que produeixen ells
mateixos d'un any per l'altre. Al Maresme el pèsol té marca de garantia
que l'acredita!
Incorporar
a l'oferta gastronòmica dels restaurants de la comarca el pèsol del
Maresme permet donar identitat a la cuina que es fa als fogons
maresmencs, tot vinculant-la
al
territori que els envolta i també fa possible mantenir el conreu
d'aquestes dues varietats de pèsols i el manteniment de l'activitat
agrícola de la comarca. Les Jornades Gastronòmiques del Pèsol del
Maresme són una oportunitat excel·lent per degustar en els restaurants
del Maresme que hi participen, aquesta "perla verda" tan apreciada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Aquest bloc només publicarà aquells comentaris que segueixin les normes de cortesia socialment establertes.